Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A legerőteljesebben fejlődő város Újhely

Sátoraljaújhely kormányzati ciklusokon átívelő fejlesztési forrásainak mérlege meghaladja a 40 milliárd forintot.

A még csak látványterven látható függőhíd várható vonzereje az egész zempléni térségre hatással lesz

Forrás: PH

Sátoraljaújhely városának Szamosvölgyi Péter 24 éve polgármestere. A település ebben az időszakban megszámlálhatatlan pályázat nyertese volt, 40 milliárd forintra becsülik a településre ez idő alatt érkezett forrást.

 

„Közel húsz évvel ezelőtt az idegenforgalom területére helyeztük a fejlesztések egyik súlypontját a Zemplén Kalandpark megvalósításával, amelyet azóta is folyamatosan bővítünk. Az Ungvári pincék a Zsólyomkai pincesorral a maga nemében páratlanok. A borturizmus erőteljesen fejlődik és az igényes, kulturális borfogyasztást helyezi előtérbe. Itt kell említést tenni az Ungvárban kialakított bor- és pinceteraszokról, a szabadtéri, a görög színház építészeti jegyeit viselő új közösségi térről. A fejlesztések sorában nagyon fontos, hogy a Tokaj Borvidék Fejlesztési Programnak köszönhetően megújult a 37-es út Sátoraljaújhely–Sárospatak közötti szakasza. Az útfejújítás tavasszal tovább folytatódik” – vette számba elsőként a közelmúlt fejlesztéseit Szamosvölgyi Péter.

 

Az újhelyi vár feltárása, konzerválása 2008-ban kezdődött el, napjainkban a gazdasági megújulás programból tovább folytatódik. Látványelemekkel és rendhagyó építészeti megoldással teszik láthatóvá az egykor patak várának nevezett örökségüket. A két új libegő, a megújult kalandtúrapályák, a lombkoronasétány és a dr. Boda Pál sípálya pedig egy újabb szakasza a beruházásoknak.

 

Soha nem fogynak ki az ötletekből

 

A város saját erőből utakat, járdákat épít és javít, és évek óta tart a homlokzatfelújítási programjuk. Az elmúlt évek fejlesztéseinek „győztese” azonban a szociális és egészségügyi ellátás: folyamatosan korszerűsödnek a kórház, a rendelők és a járóbeteg-ellátás épületei, illetve az ESZI Időskorúak Otthona és a Fogyatékosok Napközi Otthona.

 

Fontos célcsoport a fiatalok. Az Esély Otthon programból 14 fiatalnak vagy fiatal családnak adtak már lakást, támogatást, de működik mások mellett a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer és a Polgármester Ösztöndíjasa program is.

 

„Soha nem fogyhatunk ki az ötletekből, a lendületből, és mindig, minden előtt a város érdekeit tartjuk a legfontosabbnak” – szögezte le Szamosvölgyi Péter. Hozzátéve: a jelenlegi városvezetés tervei túlnyúlnak Sátoraljaújhely határain, térségi fejlesztésben is gondolkodtak. Ezek közé tartozik a függőhíd is, aminek várható vonzerejét az egész zempléni térség megérzi majd.

 

„A Nemzeti Összetartozás Hídjának a munkái elkezdődtek” – jelentette be a polgármester. „Nem szenzációt építünk, hanem Sátoraljaújhelyt gazdagítjuk egy olyan fejlesztéssel, ami hosszú távra biztos bevételt hoz az itt élőknek és a zemplénieknek.”

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában