Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A fejlődés fontos évei

Szuhogyon kiemelt fontosságú feladat a kulturális élet ápolása, az idősek megbecsülése, a közösség összetartásának megőrzése.

A polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő és a könyvtár megújult külsővel

Forrás: PH

„Településünk életében az elmúlt időszak fejlesztések tekintetében meghatározó volt. Folyamatosan figyelemmel kísértük a pályázati lehetőségeket, és pályáztunk minden, számunkra elérhető célra. Uniós és hazai pályázati támogatásból újultak meg közintézményeink. Az óvoda energetikai beruházásán túl lecseréltük a tetőszerkezetet, és teljes felújítást kapott a konyha és étkező. Az általános iskola leromlott állapotú tornaterme megújult” – mondta el Hermánné Dienes Piroska polgármester.

 

Helyben tervezhetik a jövőjüket a fiatalok is

 

„Községünk életének nagyon fontos beruházása valósult meg a Szuhogyi-patak medrének rendezésével, mely a település belterületének védelmét biztosítja. Megújult a Ragály–Szuhogy összekötő út részét képező Ady Endre utca, mely nem önkormányzati beruházás volt, de állapota miatt kiemelt jelentőséggel bírt.

 

A polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő és a könyvtár épületére energetikai célú támogatást nyertünk, ezáltal az épületek új külsőt is kaptak. Kialakításra került a kulturális közösségi színtér. Folyamatban van jelenleg a ravatalozó épületének a felújítása.

 

Az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódóan indokolt volt az orvosi rendelő eszközállományának a korszerűsítése. Önkormányzatunk gépparkja mikrobusszal, mezőgazdasági erő- és munkagépek beszerzésével bővült, külterületi utak és közterületeink karbantartásához. »Tisztítsuk meg az Országot« 2021 pályázat keretében illegálisan lerakott hulladék felszámolása történt meg. Minden évben éltünk a közfoglalkoztatás nyújtotta lehetőségekkel, a támogatásokon túl dolgozóink értékteremtő munkájának köszönhetően is szépült a falu. Úgy gondoljuk, hogy ezek a fejlesztések a település érdekét szolgálva a lakosság megelégedésére történtek. A mindennapi munkánk során nagyon sok segítséget kaptunk tőlük. Az elkövetkezendő hónapokban komoly munka vár ránk járdák felújítása, a Kenderföld utca építése, buszmegállók átalakítása, gyalogátkelőhely építése, valamint a hivatal tetőszerkezetének cseréje terén. Keressük a lehetőséget a település belterületi csapadékvíz-elvezetésének megoldására.

 

Településünk fejlesztése mellett kiemelt fontosságú feladatnak tekintjük a kulturális élet ápolását, az időseink megbecsülését, a szociális tevékenységet, a sportot és a közösség összetartásának megőrzését.

 

Jó érzés, hogy egyre több fiatal család marad településünkön, akik igénylik, hogy bölcsődei ellátással, játszótérrel, közösségi terekkel rendelkezzünk. Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy szívesen tervezzék jövőjüket Szuhogyon, hiszen az ő szülőfalujuk iránti tiszteletük és a közös összefogás fogja ezt a falut tovább éltetni” – foglalta össze Hermánné Dienes Piroska polgármester.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában