Porkoláb Peti kitartással és szerencsével nyert

Porkoláb Peti kitartással és szerencsével nyert
Porkoláb Peti kitartással és szerencsével nyert - © Fotó: Vámosi Nagy Gergely | Drifting.hu
Máriapócs – Pünkösdkor rendezték meg az Oláh-Gumi Rallycross&Drift Országos Bajnoki Fesztivált, más néven az MNASZ Országos Profi Drift bajnokságot.

A Porkoláb Racing Team csapatával Porkoláb Péter megnyerte a versenyt.

– Nagyon nehezen indult a hétvége, hiszen elég sok technikai problémánk volt – nyilatkozat Porkoláb Péter. – Voltak nagyon kemény csaták. Olyanok is, amiben már le is mondtam arról, hogy győzhetek. Mégis összejött! Álmomban sem gondoltam volna, hogy a dobogó legfelső fokára állhatok majd fel.

A mezőny számára a verseny vasárnap edzéssel kezdődött, ahol Péter autója elég gyengének bizonyult. Azt hitték, hogy az új kipufogórendszer túl nyitottra sikerült. Később az úgynevezett nitró mágnes szelep is megtréfálta őket, majd orvosolták a gondot.

– Majd jött a kvalifikáció, ahol az utolsó helyre értem be… Ebben benne volt a szereléssel töltött edzésidő és a lóerőhiány is – folytatta a versenyző. – A hétfői versenynapon szembesültünk vele, hogy nem megy egy henger az autóban… Telefonálgattunk, de nem sikerült megszerezni a kívánt alkatrészt. Az első páros csatámat Zentai Attilával vívtam, és megnyertem a csatát. A következő körben kilátástalan helyzetben voltam, mégis sikerült nyernem György Szilveszter ellen. Ezzel bekerültem a legjobb négy közé, ahol Márton Zoltánnal szemben sikerült nyernem, így jöhetett a finálé! Márton Zoli autójából végül meg lett a kívánt alkatrészt, így működött mind a 8 hengere az autóban. Köszönöm Zoli! A döntőben Grózinger Zsoltival meccseltem: Zsolt kocsija rakoncátlankodott, így nyertem, hogy aztán a közönséget is ezerrel szórakoztassam. Kitartással és szerencsével sikerült megnyernünk ezt a nagyon jó versenyt, amit köszönök a szervizcsapatnak és szurkolóknak is!

ÉM