Mezőkövesd

2019.05.12. 22:57

Második díj az orgonistának

Hat művet kellett megtanulnia, hármat az elődöntőn, hármat pedig a döntőn adott elő.

Második díjat kapott korcsoportjában a XIII. Országos Orgonaversenyen a mezőkövesdi Török Kristóf Áron, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium tanulója.

A fiatal orgonista nemrégiben koncertet is adott a Jézus Szíve templomban, amelyen a hívek támogathatták tanulmányait.

Mint elmondta, tizedik évfolyamon kezdett el orgonálni, igaz, a zenével régebb óta foglalkozik, tizenegy éve zongorázik. Az iskolában egyházzenét tanulnak, többek között foglalkoznak a liturgiával, külön a bencés liturgiával is. A közelmúltban megrendezett versenyről tanárától, Kiss Zsolttól értesült, s első szereplésén ezüst minősítést kapott. Hat művet kellett megtanulnia, hármat az elődöntőn, hármat pedig a döntőn adott elő. Nem számított arra, hogy második helyen végez.

Családi hagyomány

Török Kristóf Áron egyébként nem az első orgonista a családban, hiszen édesapja, Török László, a Jézus Szíve egyházközség kántora, karnagya. Kristóf elárulta, a későbbiekben matematikával, valamint a zenével is szeretne foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában