Helyi közélet

2010.04.01. 21:39

Új otthon az autista fiataloknak Szakáldon

<p>Szakáld - Az Autizmus Világnapja alkalmából Jeffrey P. Lodinsky, amerikai főkonzul, Sümeghy György, a Habitat for Humanity országos igazgatója és Ács Balázs, a Masterplast – A Jövő Generációja Alapítvány képviselője csütörtökön tette le a Szakáldi Autista Otthon új épületének alapkövét.</p>

A Miskolci Autista Alapítványhoz tartozó jövőbeni, bentlakásos otthon a tervek szerint további 10 fiatal számára nyújthat boldogulási lehetőséget. A beruházás költségei 35-40 millió forint között alakulnak majd – a felajánlott önkéntes munka miatt csak a tervezési és anyagköltségek terhelik az alapítványt. Az otthon befejezéséhez azonban az alapítványnak legalább 15 millió forintot kell még megszereznie, amihez további adományokat vár.

Pályáztatta

A Miskolci Autista Alapítvány csaknem 50 fiatallal foglalkozik. Mindezt a gondoskodást a leghatékonyabban bentlakásos intézmény keretében tudják nekik biztosítani, a jelenleg rendelkezésre álló épületben azonban nem tudnak minden rászorulót elhelyezni. „A Jövő Generációja Alapítvány rendhagyó módon segítette a Szakáldi Autista Otthon fejlesztését: egyetemista építészhallgatók körében írt ki tervpályázatot, amelyre a határidőig 7 művet adtak be. Örülünk, hogy a projekt megvalósulásával nem csupán az autista fiatalokon segítettünk, de tehetséges hazai pályakezdő építészhallgatók számára teremthettünk szakmai megmérettetést” – mondta Ács Balázs, az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, a Masterplast alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában