Helyi közélet

2015.02.23. 13:06

Bíróság előtt a "szigonyos támadó"

Miskolc - Csoportosan felfegyverkezve támadtak egy házra és lakóira Ózdon – bíróság előtt állnak.

Miskolc - Csoportosan felfegyverkezve támadtak egy házra és lakóira Ózdon – bíróság előtt állnak.Két hete kezdődött és holnap folytatódik a Miskolci Törvényszéken annak a hét vádlott büntetőügyének tárgyalása, akik ellen – mint lapunkban is olvashatták – életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult meg az eljárás. A vádirat szerint a vádlottak Ózdon elégtételt akartak venni egy családon azért, mert egy másik ügy kapcsán feljelentést és terhelő vallomást tett az egyik sértett a gyanúsítottak családtagjaira.

A lábán találta el

Ezért közbiztonságra veszélyes eszközökkel szerelték fel magukat: szigonyt, szerszámnyelet, botokat, karókat vettek magukhoz és fenyegetőzve, szitkozódva mentek a házhoz. Az ügy első rendű vádlottja a szigonyt el is dobta az egyik sértett irányába, ami a lábán találta el.

A nyomozás lezárultával a 28 éves támadót életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, társait csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolta meg az ügyészség – olvasható a vádiratban. A megvadult támadók magatartása komoly riadalmat és félelmet váltott ki az utcában lakókban. A szigonyt és a szerszámnyelet dobó vádlottakra végrehajtandó, a többiekre felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak a bíróságnak.

Előzetesben maradt

A szigonyt dobó férfi előzetes letartóztatásban várta a tárgyalás kitűzését.

ÉM-SZB


Ózd - Csoportosan felfegyverkezve támadtak egy házra és lakóira Ózdon. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában