Ózd hírei

2019.02.27. 12:29

Télűzés fánkkal, forró teával Ózdon

Ózd - Farsangi felvonulással várták a tavaszt, rengeteg fiatal és felnőtt űzte el a telet Ózdon.

Ózd - Farsangi felvonulással várták a tavaszt, rengeteg fiatal és felnőtt űzte el a telet Ózdon.

Egyre népszerűbb Ózdon a Bárka Színpad által rendezett télűző, tavaszváró program. Az előzetes felhívást nagyon sokan komolyan vették, vagyis jelmezben, de legalább álarcban érkeztek az eseményre. A városközponti nagyparkolótól a polgármesteri hivatalig gólyalábasok vezették fel a résztvevőket, a hangkeltő eszközök pedig a környéken élők figyelmét is felkeltették.

A kiindulási pontra visszaérkezve elkezdődött a mulatság: népzenekarok szórakoztatták a közönséget, akik egy remek hangulatú táncház keretében búcsúztak a hideg, zord téli időszaktól.

Farsangi jelmezben

– Minden esztendőben itt vagyunk a gyerekekkel, hiszen ez egy remek program. Jól érezzük magunkat, látványos, hangulatos a felvonulás, és a farsangi fánk, valamint a forró tea is nagyon jólesik – fogalmazott az eseményen Kovács Sándorné.

A hagyományoknak megfelelően a táncház közben a kiszebábot is elégették, ezzel szimbolizálva a tavasz közeledtét.

– Hosszú évek alatt elértük, hogy az emberek várják a rendezvényeinket, így ezt is – tette hozzá Tompa Zoltán, a Bárka Színpad vezetője. – Szerencsére sok magánembertől, cégtől, vállalkozástól, és városi intézménytől is kaptunk segítséget, így a vendéglátás sem maradt el. A fellépők és a gólyalábasok is örömmel térnek vissza hozzánk. A legfontosabb viszont az, hogy a gyerekek jól érzik magukat a felvonulás és a táncház alatt, ezzel pedig igyekszünk az ózdi közösséget erősíteni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!