Ózd hírei

2018.04.10. 12:02

A jövőre gondolnak Ózdon

Ózd - Civil kezdeményezésre idén is folytatódik a faültetési akció, amelyet ezen a héten tartanak meg.

Ózd - Civil kezdeményezésre idén is folytatódik a faültetési akció, amelyet ezen a héten tartanak meg.

A város több pontján ültetnek fákat pénteken, az évekkel ezelőtt megkezdett civil kezdeményezés idén is folytatódik. A felhívást a szervező már közzétette, egészen szerda estig várja a jelentkezéseket, a felajánlásokat. Dancsok Tamás először hét esztendővel ezelőtt gondolta úgy, hogy a környezetért tenni kellene valamit. Azóta nem múlhat el úgy április, ha ne tartanák meg az akciót.

Külföldről is

- Több száz darabra tehető az a fa mennyiség, amellyel igyekeztünk a várost környezetén javítani – fogalmazott az ötletgazda, főszervező. – Szerencsére mindig nagyon sokan állnak az ügy mellé. Volt olyan esztendő, amikor iskolásokkal közösen ültettünk, magánszemélyek, vállalkozók és civil szervezetek is csatlakoztak hozzánk. Érdekesség, hogy idén a közösségi oldalamon több olyan ózdi származású személy keresett meg, akik már nem élnek a városban, de segíteni szeretnének. Nekik és mindenki másnak segítünk ebben, hiszen ez egy közös ügy. Bízom benne, hogy a pénteki ültetésen sokan részt vesznek, de aki nem tud eljönni, annak a csemetéjét mi magunk fogjuk elhelyezni a földbe. Egy csemete 3500 forintba kerül, a megrendeléseket szerdáig fogadom, utána kell összegezni az idei darabszámot.

Egyeztetés a helyszínekről

Dancsok Tamás a putnoki Jankó Kertészetből hozza Ózdra a fákat, a délelőtti órákban pedig a település több pontján is ültetni fognak. Hogy pontosan hol, arról minden esetben az önkormányzat illetékese dönt. Az ÓVI zöldfelület gazdálkodási vezetője jelöli ki azokat a helyszíneket, ahol időszerűvé vált a telepítés.

- Mindig egyeztetek Bóta Józseffel, hiszen ezen a területen egyértelműen ő a szakember – folytatta Dancsok Tamás. – Természetesen minden évben vannak egyedi kívánságok. Egy vállalkozó barátom a saját cégének telephelyét fogja szépíteni, a kézilabdázók pedig a sportcsarnok környékét célozták meg. Fontos a belváros, de a peremkerületi részeket sem szabad elhanyagolni. Remélem, hogy idén akár a százas csemeteszámot is elérjük az akciónkkal.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!