Ózd hírei

2017.03.09. 17:42

Négyszázmillió forint jut az ózdi piacra

Ózd - Uniós forrásokat felhasználva újulhat meg a belvárosban található Városi Piac, ahol árusító pavilonokat is építenek.

Ózd - Uniós forrásokat felhasználva újulhat meg a belvárosban található Városi Piac, ahol árusító pavilonokat is építenek.

A nagy élelmiszer multicégek jelenlététől függetlenül az ózdi közösségi élet jelentős helyszíne a Városi Piac. A település központja szombatonként zsúfolással megtelik, de nem csak a helyi lakosság, hanem a környező falvakban, sőt még a Felvidéken élők is nagy számban látogatják. Éppen ezért rendkívül fontos volt az a pályázat, amelyet az önkormányzat nyújtott be, az illetékes hatóságok pedig támogatásra méltónak találták. A látványtervek már rendelkezésre állnak, de idén megkezdődik a projekt előkészítése is.

Árusító pavilonok

A fejlesztéssel kapcsolatban Janiczak Dávid, Ózd polgármestere elmondta: a jelenlegi uniós ciklusban ez volt az első olyan elképzelés, amelyet megvalósíthatnak, de bízik benne, hogy jövőben újabb sikeres pályázatokról számolhat be. A piac arculata meghatározza a városközpont képét, ezért rendkívül fontos, hogy megnyerték ezt a projektet.

A csarnok épülete már elavult, a kor követelményeinek egyáltalán nem felel meg. A zöldséges részen nincs tető az árusok felett, hiányzik a vizesblokk és az útburkolat is kezd elhasználttá válni.

A pályázatnak köszönhetően többek között fedett tereket, árusító pavilonokat alakítanak ki, új térburkolatot kap a terület, és bővítik zöldfelületeket is. Ezen kívül a piacon található nyilvános illemhelyet is felújítják, akadálymentessé teszik.

Janiczak Dávid hozzátette: még 2017-ben megkezdik a projekt előkészítését, hogy a vásárlók és az árusok minél hamarabb az új, magasabb színvonalú környezetbe érkezzenek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!