Ózd hírei

2016.12.16. 14:22

Ózdi Súlyemelő és Fitness Club: Egy esztendő alatt kilenc bajnoki cím

Ózd - Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club fennállása legsikeresebb évét zárta 2016-ban.

Ózd - Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club fennállása legsikeresebb évét zárta 2016-ban.

Hosszú böjt után férfi vonalon is komoly eredményt értek el az ózdi súlyemelők. Csengeri Kálmán 1986-os magyar bajnoki címét követően három évtizeddel a fiatal, mindössze tizenhat esztendős Dúl Ádám végzett a 62 kg-os súlycsoport élén. Rajta kívül – szokás szerint – Nagy Nikoletta is hozta az újabb hazai elsőséget, így az Ózdi SFC 2016-ban két felnőtt magyar bajnokkal is büszkélkedhet. Az éremhalmozás az utánpótlás, korosztályos bajnokságokon folytatódott, ahol további hét aranyat szereztek az ózdiak, ezzel pedig a szakosztály fennállásának legeredményesebb esztendejét zárták.

Öröm velük dolgozni

– Összejött egy remek csapat, akikre úgy vigyázunk, mint a szemünk fényére – mondta érdeklődésünkre Fekete József edző, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke. – Ezek a srácok bearanyozzák a napjaimat, minden egyes edzés élmény velük. Akarják, keményen dolgoznak, a munka mellé pedig eredmény is párosul. Folyamatosan keressük, kutatjuk a tehetségeket, most találtunk néhányat, akik szerencsés esetben akár a magyar súlyemelősport meghatározó alakjai is lehetnek. Néhányan ugyan lemorzsolódtak, de a kitartó része itt maradt köztünk, és nagyszerűen teszik a dolgukat.

Fekete József a rekordok és az elért eredmények közül kiemelt egy eddig példa nélküli esetet. A korosztályos magyar súlyemelő válogatottat ugyanis félig az ózdi fiúk alkották. A nyolc versenyzőből négyen az észak-borsodi városból képviselték a nemzeti színeket a lengyelországi kontinenstornán. Nem is rosszul, hiszen ketten a Top 10-ben zártak, ketten pedig éppen kicsúsztak belőle.

Hozta, amit tud

– Ezek után titkon számítottam rá, hogy a felnőtt magyar bajnokságon is eredményesek lehetünk – folytatta Fekete József. – Dúl Ádám még nagyon fiatal, ezért az volt a nagy kérdés, hogy a válogatott Soóky Gergely melyik súlycsoportban vág neki a viadalnak. Nem fogyott le 62-re, így megnyílt az út az arany felé. Ádám kiválóan hozta, amit tud, és végül 190 kilós összteljesítménnyel lett magyar bajnok. De rajta kívül meg kell említeni a többieket is, akik szintén szép jövő előtt állhatnak. Terebesi Adrián, Kusai Kristóf és Fekete Dominik is nagy tehetség, ha ilyen ütemben folytatódik a fejlődésük, akkor két-három év múlva mindannyian felnőtt válogatottak lehetnek. Az ugyanis sajnos tény, hogy a magyar súlyemelés nemzetközi szinten nagyon visszaesett. Kevés a jó versenyző és az edzői szakma is alaposan felhígult. Mi azonban tesszük a dolgunkat. Most a legfontosabb feladatunk, hogy a jövő évi ifi világbajnokságon minél eredményesebben szerepeljenek a srácok, hiszen ez a verseny kvalifikál a 2018-as Ifjúsági Olimpiára, amelyet Buenos Airesben rendeznek meg. Motiváció tehát bőven van a fiatalok előtt, bízok benne, hogy élni fognak a lehetőséggel.

Előkelő helyen

A számos sikernek köszönhetően az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club előkelő helyen áll az egyesületek pontversenyében. Jelenleg az ország második legeredményesebb klubja az ózdi, a magyar bajnokságokon elért pontverseny alapján pedig toronymagasan az első. Fekete József bízik benne, hogy ez az eredménysor meglátszik majd a szövetségi műhelytámogatáson is.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!