Ózd hírei

2016.11.22. 15:35

Az ózdi múzeumból a politikai életbe

Ózd - Ózd új alpolgármestere tovább folytatja a kulturális tevékenységét, de az élet más területén is számítanak rá.

Ózd - Ózd új alpolgármestere tovább folytatja a kulturális tevékenységét, de az élet más területén is számítanak rá.

Szűk két hónappal ezelőtt választották meg Ózd új, második alpolgármesterét. Farkas Péter Barnabás ezt megelőzően öt éven át irányította a városi múzeumot, tehát a település közéletében eddig is aktív és meghatározó szerepet töltött be. Ugyanakkor az új kihívás mindig motiválja az embert, ezért örömmel fogadta a felkérést. Megválasztása után az első néhány hét még az ismerkedéssel telt, de a naptára egyre több programot, meghívást tartalmaz, ezért rövid idő alatt fel kellett vennie a tempót.

Az elmúlt egy évtizedben a kultúra területén tettem a dolgom. Farkas Péter Barnabás

Átgondolta, belevágott

– Ilyen jellegű ambícióim nem voltak, ezért mondhatjuk, hogy hirtelen jött a felkérés – árulta el Farkas Péter Barnabás. – Az elmúlt egy évtizedben a kultúra területén tettem a dolgom, dolgoztam muzeológusként, öt évig pedig a felém támasztott elvárásoknak intézményvezetőként igyekeztem megfelelni. A város vezetése azonban úgy gondolta, hogy az eddigieknél többet tudok segíteni ezen a területen Ózdnak, ha csatlakozom hozzájuk. Szép kihívást láttam az alpolgármesteri feladatban, de a megkeresés után át kellett gondolni, hogy képes vagyok-e a feladatokat ellátni. Ezzel ugyanis jelentősen bővült a tevékenységi köröm, és természetesen nagyobb felelősséggel is jár a poszt. Úgy gondolom, hogy az embert az új kihívások teszik erősebbé, tapasztaltabbá, bölcsebbé, ezért örömmel vágtam bele a munkába.

Farkas Péter Barnabás számára jó alapot jelentett a város kulturális életében eltöltött tíz esztendő. Erre építkezve kívánja felvértezni magát, hogy minél jobban helyt tudjon állni ebben a pozícióban. A jövőben szeretné eredményesen képviselni a lakosság érdekeit, és a jobbikos városvezetés céljait segíteni kulturális vonalon.

Meg kellett tapasztalnia

– Amikor az ember hozzálát egy feladathoz, akkor vannak bizonyos dolgok, amivel előre tud kalkulálni, de olyan impulzusok is érik, amik újszerűen hatnak – folytatta Ózd alpolgármestere. – Nagyon sok mindennek meg kellett tapasztalnom a gyakorlati részét, hiszen egy másik gárda, dolgozói, vezetői együttes közé érkeztem. Vannak olyan irányok, amelyek felé a jövőben kell kiterjesztenem az ismeretszerzést, hiszen a kultúrának szociológiai jellegű áthatásaival is számolni kell. Ezek a társadalomra, a helyi problémákra irányítják a figyelmet, emellett pedig nem lehet szó nélkül elmenni. Hozzátartoznak a közösség problémájához, amikre megoldást kell találni. Ilyen például a gazdátlan, kóbor kutyák helyzete, a városi rendészetben felmerült nehézségek, valamint azok a lakossági kérések, észrevételek, amelyekre a település irányítóinak reagálni kell.

Velejárója a kritika is

Farkas Péter Barnabás a civil életből érkezett a politikába, ezért az esetleges támadásokkal, kritikákkal is meg kell birkóznia.

– Mindenkinek van elképzelése, véleménye a város ügyeiről, dolgairól – tette hozzá Farkas Péter Barnabás. – Ebből adódik, hogy nemcsak jóindulattal, dicsérettel közelítenek meg minket, hanem olykor kritikával is. Ezeket igyekszem megvizsgálni, ha építőjelleggel érkezik felém, akkor tanulnom kell belőle, ha szükséges, változtatni bizonyos dolgokon. A közszereplés természetes velejárójának tekintem a rosszindulatú, alaptalan megjegyezéseket, de valamilyen szinten ezeket is el kell viseljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!