Ózd hírei

2013.06.18. 11:33

Bővít és fejleszt a Johnson Electric Ózdon

Ózd - Idén őszre befejeződik a Johnson Electric ózdi üzemében az a beruházás, amely majd a duplájára növelte a cég alapterületét.

Ózd - Idén őszre befejeződik a Johnson Electric ózdi üzemében az a beruházás, amely majd a duplájára növelte a cég alapterületét.Az autóipari alkatrészek összeszerelésével foglalkozó társaság az észak-borsodi gyárában jelenleg több mint 900 embert foglalkoztat, ezzel meghatározó munkaadónak számít a térségben. Az említett fejlesztés szűk két esztendővel ezelőtt indult, amikor hosszú tárgyalássorozat végén a cég megvásárolta a vele szomszédos, egykori Galtex varroda ingatlanját. A 12 ezer négyzetméteres területen és a rajta található 3 ezer négyzetméteres épületrészen alapul a társaság további fejlesztéseinek a terve. A volt varroda felújítási költségeinek finanszírozásához az Európai Unió és a Magyar Állam nyújtott segítséget – hangsúlyozta Fülöp Attila, vezérigazgató. – Az Új Széchenyi-terv keretében közel 164 millió forintot használhatnak föl a tervek megvalósításához. Az új épületrészben működtetendő gyártóegységek beindításával a cég jelentősen növelni tudja majd a termelési kapacitását, ami lényegesen emelheti a jövedelemtermelő képességét. A projekthez kapcsolódó munkahelyteremtés erősíti majd a társaság foglalkoztatói pozícióját, és javítja a térség foglalkoztatási helyzetét – tette hozzá Fülöp Attila.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!