Ózd hírei

2012.11.05. 13:35

Dósa és Fejes megint nyert Ózdon

Ózd - Több mint száz versenyző indult az idei Supercross bajnokság második fordulóján.

Ózd - Több mint száz versenyző indult az idei Supercross bajnokság második fordulóján.Az ózdi stadion adottságait kihasználva újabb színvonalas bringás viadalt bonyolított le az Ózdi Kerékpáros Egyesület. A SuperCross sorozatban másodszor feszültek egymásnak a legjobbak, méghozzá sportolásra abszolút ideális körülmények között. Az ózdi szervezők ismét beletettek egy csavart a vonalvezetésbe, hiszen ezúttal a centerpályája salakos részét is bevonva alakították ki a 3 kilométer hosszú körpályát. A napot az utánpótlás és a hobby mezőny kezdte, kora délután pedig az Elit kategória legjobbjai álltak oda a rajtvonal mögé.

Száz fölött

- Egészen pontosan 110 kerekes vállalkozott a mai megmérettetésre - árulta el Frölich Tamás, a rendező Ózdi KE elnöke. - Örülök, hogy időjárás ismét mellénk állt, szerencsére annyit száradt a salak, hogy újítani tudtunk a tavalyi pályán. Idén mindkét versenyünket sikeresnek mondhatjuk, hiszen nyáron az XCO-futamra és most a SuperCross viadalra is sokan eljöttek.

A legjobbak küzdelmében nem történt meglepetés. A férfiaknál a dédestapolcsányi Fejes Gábor és Buruczki Szilárd számított favoritnak, kettőjük csatájából a borsodi bringás jött ki győztesen. A  hölgyeknél Dósa Eszter emelkedett ki a mezőnyből, aki esélyeshez méltóan hozta is a kötelező győzelmet.

Minden stimmelt

- Fontos volt a jó rajt. A 400 méteres felvezetőn sikerült elsőként eljönni, és az első néhány akadályt is jó ritmusban kaptam el - értékelt Fejes Gábor, a legjobb férfi bringás. - Ezután megfelelő előnyt építettem ki, amelyet a végig meg is tartottam. Örülök ennek a győzelemnek, szeretek ide járni versenyezni. Most is jó volt az idő, remek a pálya, jók az ellenfelek. Tökéletesre sikerült ez a hétvége.

A SuperCross sorozat 2. fordulójának győztesei

Férfiak: U15: Dian Ábel (Budapest, Bikeexpressz SE), U17: Zathureczky Márk (Budapest, Bikeexpressz SE), U19: Pelikán János (Dabas, Cube Balaton Team), U23: Fenyvesi Péter (Balassagyarmat, Bringabanda SC SWAT). Felnőtt Elit: Fejes Gábor (Dédestapolcsány, dr. Bátorfi Agria KTK), Férfi master 1: Reitinger Gábor (Vitalitás SE), Férfi master 2: Jordán Péter (Budapest, Cube Balaton Team), Férfi master 3: Zsingor Attila (Budapest, ASE Kerékpár). Hobbi férfi: Záray László (Albertirsa). Nők: U17: Nagy Vanessza (Balassagyarmat, Vitalitás SE), Női felnőtt: Dósa Eszter (Balassagyarmat, Vitalitás SE).

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!