Ózd hírei

2012.10.30. 13:21

Lépcsőfutás, akadályugrás

Ózd - Ózdon rendezik meg az országos kerékpáros SuperCross sorozat idei második futamát.

Ózd - Ózdon rendezik meg az országos kerékpáros SuperCross sorozat idei második futamát.A különböző korosztályokban közel százötven bringást várnak vasárnap az ózdi stadionba. November 4-én az országos Super Cross Sorozat idei második futamának ad otthont az észak-borsodi város. A megmérettetés során a versenyzőknek mesterséges akadályokkal és lépcsőfelfutásokkal is meg kell birkózni, amit a nézők viszonylag kis területen remekül nyomon követhetnek.

- A hűvös időszak kezdetén már harmadszor fogadhatjuk a szakág legjobbjait – fogalmazott a viadal előtt Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke. A stadionban egy három kilométeres körpályát alakítunk ki, amely magába foglalja a centerpályához felvezető lépcsőket, és több mesterséges akadályt is. Szerettük volna ezúttal a benti salakról indítani a versenyt, de a csapadékos időjárás ezt vélhetően nem teszi lehetővé. Az előnevezések jól alakulnak, de még a helyszínen is fogadjuk a jelentkezéseket. A korábbi tapasztalatokból kiindulva nagyjából 150 kerekes érkezésére lehet számítani.

Elit rajt: 13.00

A vasárnap délelőtti program 9 órakor kezdődik a nevezéssel, az első rajtot pedig 11 órától tartják meg, amikor a masters és az utánpótlás mezőny kezdi meg a küzdelmeket. 11.45-től újabb korosztályok indulnak, de a legnagyobb érdeklődéssel várt verseny 13 órakor startol. Ekkor az elit felnőtt, a masters1 és a hobby kategória legjobbjai pattannak nyeregbe.

- Ennek a kategóriának az a legnagyobb előnye, hogy a hideg időszakban is remekül űzhető – folytatta Frölich Tamás. – A versenyzők nem érnek el komoly sebességet, ezáltal a hideg menetszél sem hátráltatja őket. A lépcsőfutás és a mesterséges akadályok leküzdése pedig az erőnlétüket tartja fönn. Nagyon sokan már tudatosan készülnek ezekre a futamokra, ezért most is színvonalas és izgalmas küzdelmet várok.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!