Ózd hírei

2012.08.23. 11:49

Ózdon teker az XCO mezőny

Ózd - Az olimpiai résztvevő Benkó Barbarával is találkozhatnak az érdeklődők az észak-borsodi városban.

Ózd - Az olimpiai résztvevő Benkó Barbarával is találkozhatnak az érdeklődők az észak-borsodi városban.Az XCO Magyar Kupa sorozat következő futamát Ózdon rendezik meg. Az előttünk álló hétvégén százötven, kétszáz bringás látogat el az észak-borsodi városba. A sportág olimpiai számában komoly csata várható a felnőttek között, de előtte az utánpótlás korosztály is összeméri az erejét. A versennyel kapcsolatban Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke elmondta: nyolc év szünet után rendeznek ismét országos szintű viadalt a hegyikerékpáros szakágban. Az elmúlt esztendőkben ugyanis a stadionban cyclocross futamokat bonyolítottak le, éppen ezért szervezési oldalról komoly kihívást jelent számukra ez a hétvége.

Vasárnap verseny

A központ a Vadvirág Kisvendéglő előtt lesz, innen rajtol a mezőny a 4.5 kilométeres pályán. Frölich Tamás hozzátette: szombaton érkeznek a bringások, akik ezután megismerhetik versenyhelyszínt. Vasárnap délelőtt 10 órakor rajtol az első futam, méghozzá az utánpótlás kategória képviselőivel. Az Elit férfi mezőny 14 órakor kezdi meg a csatáját Ózdon. Az eseményen egyébként a kilátogató szurkolók találkozhatnak az olimpián szerepelt magyar bringással, Benkó Barbarával is.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!