Ózd hírei

2012.05.08. 10:03

Új helyszínen találkoznak

Ózd-Arló - Többszáz motorost fogadhat pénteken az arlói Súvadás Liget.

Ózd-Arló - Többszáz motorost fogadhat pénteken az arlói Súvadás Liget.Az előttünk álló hétvégén már a hetedik találkozóját rendezi meg az Easy Wanderers Motoros Baráti Kör. Korábban Sátán bonyolították le a kétnapos eseményt, most azonban az Arlói Tónál randevúznak egymással a kétkerekű járgányok megszállottjai. Az ózdiak nagyobb területen és rendezettebb körülmények között fogadhatják a távolról érkező vendégeket, így abban bíznak, hogy még nagyobb lesz az érdeklődés az esemény iránt.

Határon túlról is

- Legalább három-négyszáz motoros érkezésére számítunk a hét végén – árulta el Rác László, az Easy Wanderers Motoros Baráti Kör elnöke. – Már januártól szervezzük az eseményt, hiszen az új helyszín számos új feladatot adott nekünk. Jól haladunk, szerintem nagyszerű két nap elé nézünk. Hat esztendő alatt sikerült bevezetnünk annyira ezt az eseményt, hogy több országból is várható motoros csapatok érkezése.

Szerbiából, Szlovákiából és Erdélyből jöhetnek a csapatok, de Borsodból és a környező megyékből is többen jelezték már részvételi szándékukat. Bár a központ Arlóban lesz, de a hagyományos ózdi felvonulás sem maradhat el. Szombaton a Városközponti Nagyparkolóból indul a karaván. A régi piactérről a jelenlegi Piac úton, majd a Béke Telep, a Március 15. út és a Gyújtó érintésével  térnek vissza az arlói táborba, ahol több zenekar is szórakoztatja majd a motorosokat.

Emlékeznek

Az ózdiak azonban nem feledkeznek meg korábbi elnökükről sem: Barta Béla két esztendővel ezelőtt közúti motoros balesetben hunyt el, rá is megemlékeznek majd az eseményen.

- Szombat délelőttre szervezünk egy kirándulást, amely Sátán érinti Barta Béla síremlékét is – folytatta Rác László. – Még mindig és talán örökké megráz és felkavar minket ez a tragédia. Az alapító tagunkat vesztettük el, aki velem együtt álmodta meg ezt a rendezvényt. Béla emléke örökké velünk marad, és minden évben megemlékezünk róla a saját rendezésű találkozónkon. 

A Motoros Buli programja

Arló, Súvadás Liget.

Május 11. (péntek):

Szalonnasütés, 18.00

Amatőr zenekarok fellépése, 18.00

Május 12. (szombat):

Gyülekező, Ózd Városközponti Nagyparkoló, 15.30

Felvonulás Ózd területén és Arlóban, 16.00

Vacsora, 17.30

Koncertek, 18.00

Fellépnek: Viharcsillag, Mítosz, Sinful Passions, Mérföldkő.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!