Ózd hírei

2011.02.16. 14:02

Portré: Mindig pattog nála a labda

<p>Ózd - Élsportolóból utánpótlásedző lett Bencze Tamás. Egyáltalán nem szokatlan jelenség, hogy az aktív pályafutás befejeztével a kézilabdázó ott marad szeretett játékánál.</p>

Jobbszélsőként számítottak rá abban az Ózdi KC-ban, amely annak idején még az élvonalban is szerepelt. Azok a srácok, akikkel manapság hétről-hétre a serdülő bajnokságban hétről-hétre bizonyíthat, legfeljebb csak hírből hallottak arról a csapatról. Ez a korosztály nagyjából ekkor született.

- Nyilván akkoriban még szóba sem került, hogy edző legyek az ózdi utánpótlásban – tekintett vissza a kilencvenes évekre Bencze Tamás. – Sokat kaptam ettől a játéktól, örökre szóló élmény és emlék marad, hogy játszhattam az NB I-ben. Még most is gyakran nosztalgiázom, ünnep volt akkoriban minden mérkőzés. Nem sok szórakozási lehetősége volt az ózdiaknak, de a meccsekre szinte mindig megtelt a sportcsarnok.
Bencze Tamás most már a jövőt neveli. Nagyon szeretné, ha egyszer a mostani korosztály adhatná a gerincét az Ózdi KC-nak, és a mostani serdülők is átélnének hasonlóan szép időszakot. 2004-ben kezdte el a munkát a fiúkkal, gyakorlatilag a szeme előtt nőttek föl. A sikerek sem maradtak el, bár mindig nem lehet a csúcson lenni.
- Többször is bejutottunk az ország legjobb nyolc csapata közé – folytatta Bencze Tamás. – Idén nem sikerült, de a klub vezetőivel és a szülőkkel együtt azon vagyunk, hogy minél sikeresebb legyen ez a korosztály. Életem szerves részét képezi a kézilabda, de a jelenlegi munkát nem tudnám elvégezni a biztos családi háttér nélkül. A feleségem folyamatosan mögöttem áll, és a négy gyermekem is erőt ad a feladatok elvégzéséhez.
Bencze Tamás néhány nappal ezelőtt az Ózd Legjobb Sportolója díjkiosztó ünnepségen is átvehetett egy serleget akkor, amikor az edzőket jutalmazták meg. Mint mondta: meglepte az elismerés, ugyanakkor minden ilyen díj motiválja. Egyszer szeretne felnőtt csapatot is irányítani, de úgy gondolja: ehhez még sokat kell tanulnia ebből a szakmából.
- ME -

Névjegy

Neve: Bencze Tamás
Született: 1976. 04. 04.
Foglalkozása: Testnevelő, kézilabdaedző
Klubja: Ózdi KC, Lóci DSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!