Figyelmesség

2020.02.14. 15:30

A Valentin egy ünnepnap

A fiataloknak a Valentin-nap ugyanúgy ünnepnapnak számít, mint a karácsony vagy a szilveszter.

Novák Krisztina

Megkérdeztünk néhány általános és középiskolás diákot arról, hogyan mutatják ki a szerelmüket a másik felé, és milyen tapasztalatokat szereztek a barátaik, ismerőseik révén.

Varga Vanda, Kostyál Gréta, Tóth Emma Luca, Varga Hanna Rózsa, Rónavölgyi Lili, Márkus János Teodor és Szilágyi Roland a Fazekas Utcai Általános Iskola 4. a és 4. b osztályos tanulói. Roland szerint a Valentin-nap egy nagyon szép ünnep, amikor a szerelmüket és a szeretteiket ajándékozzák meg az emberek, és a többiek is egyetértettek ezzel a szép gondolattal. A csapat felének van szerelme, és megünneplik közösen a Valentin-napot – jellemzően az anyukák aktív segítségével, akik hozzájárulnak az ajándék csokibonbonok beszerzéséhez és az ideális helyszín megtalálásához. Sokan közülük, mint például Emma, szeretnek kézműveskedni, szívből szólónak éreznek egy ilyen ajándékot, barátjuknak vagy plátói szerelmüknek mégsem ajándékoznák, mert tartanak attól, hogy a másik nem értékelné kellőképpen.

Meglepi itt, meglepi ott

– Nekem most nincs barátnőm, de ha lenne, akkor jól meglepném – kezdte Teo. – Készítenék egy dobozt, amiben lenne egy doboz, abban egy másik doboz, amiben lenne egy üdvözlőkártya és egy doboz bonbon.

Kérdésünkre kifejtette, hogy azért egyből egy doboz bonbon, mert a csajoknál ez úgy van, hogy megesznek egy szemet, ízlik nekik, és egyből szeretnének egy újabbat, ő pedig sosem tolna ki a barátnőjével azzal, hogy megfosztja őt a többitől.

A „nagyok” is hasonlóan gondolkoznak. Labancz Boglárka, Vay Dominika, Hriczu Tamás és Lapsánszki Dávid az MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziumának tanulói. Dominikán kívül – aki úgy véli, nem fontos mindenképpen megünnepelni a Valentin-napot, mert fontosabbnak tartja a mindennapokban kimutatni a szeretetét a másik felé – mind azt mondták, hogy a Valentin-napot szeretik megünnepelni a párjukkal.

Dávid és a barátnője kimondottan szereti megadni az ünneplés módját, Boglárka is fontosnak tartja, hogy ezen a napon kimutassák a párok az egymás iránti szeretetüket, Tamás és a párja pedig közösen döntenek majd arról, hogy mi legyen a program. Elmondták, hogy Valentin-napra mindannyian nagyobb ajándékkal lepik meg a párjukat, de azt is bevallották, hogy az apró, személyre szóló ajándékok, amelyek a szeretetről és az odafigyelésről tesznek tanúbizonyságot, sokkal inkább megdobogtatják a szívüket.

(A borítóképen: Vay Dominika (balról), Hriczu Tamás, Lapsánszki Dávid és Labancz Boglárka | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában