Helyi közélet

2012.08.01. 11:32

A református egyházé a tiszaújvárosi Kazinczy Ferenc Iskola

Tiszaújváros - Augusztus végétől a Tiszaújvárosi Református Egyházközség tartja fenn a Kazinczy Ferenc Iskolát.

Tiszaújváros - Augusztus végétől a Tiszaújvárosi Református Egyházközség tartja fenn a Kazinczy Ferenc Iskolát.

A város képviselő-testület – alapos előkészítés után – egyhangú döntéssel határozott úgy, hogy 2012. augusztus 31-étől átadja a Kazinczy Ferenc Iskola fenntartói jogát és az ott folyó alapfokú közoktatási feladatok ellátását a Tiszaújvárosi Református Egyházközségnek. Az iskolának helyet adó ingatlan az önkormányzat tulajdonában marad, de ellenérték nélkül, határozatlan időtartamra, de minimum 20 évre az egyházközség használatába adja.

Átveszik a dolgozókat

A kötelező közoktatási feladatok ellátása érdekében az önkormányzat és az egyházközség közoktatási megállapodást köt. Ennek értelmében a Tiszaújvárosi Református Egyházközség új közoktatási intézményt hoz létre és tart fenn 2012. augusztus 31-től, s a tanulók számára ingyenesen biztosítja az általános iskolai oktatást. Az egyházközség továbbra is foglalkoztatja a jelenlegi munkavállalókat. Az előzetes felmérés, szándéknyilatkozat szerint erre mindenki igényt is tart és munkaviszonyt kíván létesíteni.

Kimenő rendszerben

Az egyházközség átveszi és kimenő rendszerben tovább működteti a jelenleg hatályos pedagógiai programot, melyet a 2012/2013-as tanévtől a saját szempontjai, valamint a hatályos jogszabályok alapján kiegészít. Tiszaújváros önkormányzata vállalja, hogy az egyházközség által fenntartott iskolát az önkormányzati intézményekkel azonos módon kezeli. A megállapodás kitér arra is, hogy a jogszabályok és a költségvetési lehetőségek figyelembevételével az önkormányzat biztosítja a diákok és a pedagógusok számára mindazokat a támogatásokat, lehetőségeket, melyeket az önkormányzati intézményeknek nyújt.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában