Összesen 35 pontra futotta az MVSC-től

Összesen 35 pontra futotta az MVSC-től
Nem sikerült megszorítania az MVSC-nek az MTK-t, sima fővárosi siker született.

A női röplabda NB I 13. fordulójában pénteken este a fővárosban, az MTK Budapest vendége volt az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttese. Az összecsapáson csupán az első játékrész elején, 5 pontig tudott partiban lenni a miskolci gárda. Nyitásfogadásokban gyengélkedtek a vendégek, szemben a hazaiakkal, akik képesek voltak szép, és eredményes támadások felépítésére is. Az MTK igyekezett megtalálni a miskolci fiatalokat, rájuk játszani a labdákat, és ezek többsége bejött. A zöld-fehérek pedig ettől egyre jobban elbizonytalanodtak, és alig voltak képesek pontszerzésre, így a fővárosi együttes könnyedén gyűjtötte be az első játszmagyőzelmet.

A második szettben is kamatoztatta magassági fölényét a hálónál a vendéglátó, és a nyitásaik is változatlanul jók voltak. Hiába próbálta meg cserélgetni a fiatalokat nyitásfogadásban Toma edző, a Kocsis, Kundrák, Csarkó trióból nem akadt olyan, akik a felnőtt és korosztályos válogatottakkal felálló MTK szintjére fel tudott volna nőni. A két csapat közötti különbség fokozatosan nőtt, nem volt igazi tétje ennek a játékrésznek sem, így aztán az is belefért az MVSC részéről, hogy Demkó személyében újoncot avassanak.

A tompán, és különösebb koncentráció nélkül játszó vendégek a harmadik játékrészre sem tudtak felpörögni, és ezt látva a miskolciak edzője már inkább előre tekintett, különböző felállásokat próbált ki, Kovács E.-t szélső ütőbe, Szabó B.-t univerzálba játszatta. Az MTK-t ez nem zavarta meg, magas fordulatszámon, önbizalomtól telten röplabdáztak, és simán hozták ezt a szettet is, és ezzel együtt a meccset.

Az MVSC-nek ezen a hét végén még egy bajnoki fellépése lesz: vasárnap 17.00-tól hazai környezetben, Miskolcon, a Csokonai úti sportcsarnokban az Újpesti TE gárdáját fogadják.

Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Albrehct-Miskolci VSC-MVSI
3:0 (11, 13, 11)

Budapest, 100 néző. V.: Nagy L., Vári.

MTK Budapest: Lutter, Hackl, Bleicher R., Dégi, Chován, Horváth V. Csere: Tímár (liberó), Benkó (liberó), Nagy P., Bleicher N., Molnár, Szalma. Edző: Szél Márta.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Szabó B., Csarkó, Szajkó, Kovács E., Kocsis, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kundrák, Bertók, Demkó, Kiss E. Edző: Toma Sándor.


Szél Márta: – Jól játszottunk, megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést.

Toma Sándor: – Sajnos, ma fejben nem igazán hoztuk azt, amivel egy ilyen meccset szorosabbá lehetett volna tenni. Vannak problémáink, de ezeken túl kell tennünk magunkat, csak úgy lehetünk eredményesek.