Mellébeszélés

2023.07.06. 22:29

Karácsony szerint csakis mikroadományokból gyűlhetett össze a félmilliárd

A főpolgármester szerint az euróbefizetések gazdag magyar emberektől származnak, amiket a „kis ládikákba” dobtak be.

MW

Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Nincsenek jogszerűségi problémák, ennek ellenére nyilván lesznek vizsgálatok, halleluja, legyenek! – vélekedett Karácsony Gergely az Index Konkrétan című műsorának legújabb adásában. A főpolgármester azt mondta, nem tudja, kiktől kapta azt a bizonyos félmilliárd forintnyi támogatást, mivel az mikroadományokból gyűlt össze. Arra a kérdésre, hogy elhiszi-e, hogy anonim módon összegyűlhet ötszázmillió forint, úgy felelt: csak így gyűlhet össze.

Magyarországon kevesen vannak, akik névvel, címmel vállalják, hogy anyagilag támogatják az ellenzéket – fogalmazott Karácsony Gergely, aki szerint az euróbefizetések is gazdag magyar emberektől származnak, amiket a „kis ládikákba” dobtak be.

A Nemzeti Információs Központ (NIK) a múlt héten nyilvánosságra hozta, hogy a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét segítő 99 Mozgalom összesen több mint ötszázmillió forint támogatást kapott, melyet tizenkilenc részletben Perjés Gábor, a Párbeszéd II. kerületi képviselője fizette be, nagy részét ráadásul valutában. 

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában