Illegális bevándorlás

2023.07.27. 23:09

Bakondi György: mindent megteszünk azért, hogy az unió a magyar migrációs politikát kövesse (videó)

A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy az Európai Unió a migrációs politikában a jól bevált magyar álláspontot kövesse – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

MW

Illusztráció: migránsok Horgoson

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Török János

Bakondi György felidézte, hogy az elmúlt időszakban egyre több erőszakos cselekmény köthető az erős illegális migrációhoz. Ezek közül első helyen említette a magyar-szerb határ túloldalán történteket, amikor vélhetően afgán bandák csaptak össze szerb területen. A tűzharcoknak halálos áldozata is volt, ráadásul a migránsok immár a rendőrökre is tüzelnek.

RÉTVÁRI Bence; BAKONDI György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (b) a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatón Röszke közelében 2023. június 6-án
Fotó: Rosta Tibor / Forrás: MTI

A főtanácsadó szerint 

már nemcsak a migránsokat, hanem velük együtt lőfegyvereket is be akarnak juttatni az unió területére a szervezett bűnözői csoportok.

Azt mondta, miközben Nyugat-Európa is szenved az unióba már bejutott migránsok erőszakos cselekményei miatt - a franciaországi migránslázadást és a németországi migránstámadásokat külön is említette -, az EU a közelgő európai parlamenti (EP-) választások miatt fel akarja gyorsítani a migránsok kvóták szerinti szétosztását.

Bakondi György a magyar kormány álláspontját megerősítve közölte, 

egyértelmű bizonyságot nyert, hogy az illegálisan Európába érkező migránsok nem munkaerőt jelentenek, hanem veszélyeket hoznak magukkal.

Hozzátette, Magyarország sem elfogadni, sem végrehajtani nem fogja ezt a „migránspaktumot”, és uniós elnöksége alatt mindent meg fog tenni azért, hogy a migrációval kapcsolatban a magyar álláspont kerüljön előtérbe.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a migráció jelentette veszélyekkel kapcsolatban új elemként említette, hogy 

már nemcsak erdőkben, hanem lakott területen is lövöldöznek, ahogyan az az elmúlt napokban is történt szerb területen, ráadásul a rendőrökre is lőfegyverekkel támadnak.

Miközben az illegális migrációval már több milliárd eurós bevételeket szerző bűnözői csoportok megfékezése egyre nagyobb gondot jelent Nyugat-Európának, az EU mégis mindent elkövet azért, hogy Magyarországot távol tartsa a migrációval kapcsolatos döntési folyamatoktól – jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy a 

kvótarendszer már a maga valóságában itt van, ugyanis az uniós jogszabályok szerint azt válsághelyzet esetén lehet bevezetni, amikor mentő- vagy kutató akciók zajlanak, ezek pedig folyamatosak ma is.

Bakondi György a 2015-ös párizsi terrortámadásokkal kapcsolatos ítéletek kapcsán felidézte, hogy annak idején Salah Abdeslam és a többi terrorista is az úgymond „menekültek” közé vegyülve jutott vissza Európába, azt követően, hogy az Iszlám Állam kiképezte őket.

Ez is azt bizonyítja, hogy a „szegény menekültek” mint megállapítás téves, és a migráció közbiztonsági, közegészségügyi és társadalmi szempontból is komoly veszélyeket rejt magában – fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában