Őrizetben az ózdi erőszakoskodó

Akt.:
Őrizetben az ózdi erőszakoskodó
Őrizetben az ózdi erőszakoskodó - © Fotó: police.hu
Ózd – A rendőrök azonosították, majd elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Ózdon meg akart erőszakolni egy fiatal lányt.

Szexuális erőszak bűntett kísérletének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint az elkövető Ózdon, a Piactéren 2015. június 9-én 23 óra 29 perckor hátulról rátámadt egy sétáló nőre, akiről megpróbálta letépni ruháját és egy közeli nyilvános illemhely felé akarta magával vonszolni. A sértettet – az általa kifejtett ellenállásnak köszönhetően – támadója eleresztette, aki így elmenekült a helyszínről.

Az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították, majd az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársainak bevonásával 2015. június 17-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Sándor 27 éves ózdi lakost.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –