Nagyvilág

2011.04.29. 19:38

MotoGP: továbbra is Simoncelli a leggyorsabb

<p>Két edzést tartottak pénteken a MotoGP világbajnokság mindhárom kategóriájában. A "királykategóriában" a második edzésen is az olasz Marco Simoncelli tette meg a leggyorsabb kört, a Moto2-ben is megőrizte elsőségét a japán Takahashi Yuko, a 125-ösök között pedig továbbra is egyértelmű a spanyol Nico Terol fölénye. A kategória magyar indulója, Sebestyén Péter KTM-jén csak a 29. időt érte el.</p>

A 125-ösök között ismét a harmadik idei versenyen harmadszor is nyerni készülő Terol került az élre, a német Sandro Cortese lett a második és - az egyetlen Derbi motorral az első tizenegy Aprilia között - a francia Johann Zarco a harmadik. A Caretta Technology két KTM-je közül a japán Ono Hiroki a 22., Sebestyén Péter a 29. időt motorozta; Sebestyén leggyorsabb köre 6.470 másodperccel volt lassabb Terolénál.

MotoGP-ben Simoncelli (San Carlo Honda Gresini) mögött másodikként már a spanyol világbajnok Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) teljesítette a távot - hátránya alig 0.061 másodperc volt; szinte azonos a szintén spanyol Dani Pedrosáéval (Repsol Honda Team, +0.064). A negyedik és ötödik helyen azonos idővel (+0.439) végzett az olasz Valentino Rossi (Ducati Team) és az ausztrál Casey Stoner (Repsol Honda Team). A küzdelem várható szorosságát jól jelzi, hogy kevesebb, mint egy másodpercen belül tizenkét motor idejét mutatja a statisztika.

A Moto2 második edzésén csak Takahashi maradt a "helyén", a képzeletbeli dobogón új nevek tűntek fel. A második legjobb időt a spanyol Ricard Cardús érte el (+0.354), míg a harmadik helyezett olasz Michele Pirro ideje már 1.704 másodperccel maradt el. Az ok: eleredt az eső, így mindenki sokkal óvatosabb volt, sőt többen (Iannone, Lüthi és sokan mások) nem is próbálkoztak.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!