BOON - Sport - DVTK

2017.06.03. 09:04

Egy-két DVTK-játékos iránt komoly az érdeklődés

Miskolc - Néhány napja ért véget a labdarúgó NB I 2016/17-es idénye, és nem sok idejük van a pihenésre a játékosoknak, az edzői stáb tagjainak, hiszen két hét múlva ilyenkor már a 2017/18-as idényre való felkészülés jegyében vesznek részt edzéseken.

Miskolc - Néhány napja ért véget a labdarúgó NB I 2016/17-es idénye, és nem sok idejük van a pihenésre a játékosoknak, az edzői stáb tagjainak, hiszen két hét múlva ilyenkor már a 2017/18-as idényre való felkészülés jegyében vesznek részt edzéseken.

Így van ezzel a Diósgyőri VTK együttese, ahol a sportigazgatónak, Benczés Miklósnak most van, lesz a legtöbb tennivalója, hiszen a keret kialakításán kell dolgoznia. És, hogy mennyiben változik a diósgyőri keret struktúrája, hasonló lesz-e az idei évben is a fiatalok, illetve a külföldiek száma a keretben? Elsőként erről kérdeztük a sportigazgatót.

Változhat az életkor?

– A fiatalokkal kapcsolatos kérdésben van egy tisztázni való kérdés, nem elsősorban a mi házunk táján, hanem országos szinten. Ugyanis néhány napja tartották a regionális utánpótlás-akadémiák szakmai összejövetelét, amelyen javaslatként fogalmazódott meg, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlásában szereplő, fiatalokra vonatkozó életkori határt egy évvel ki kellene tolni 20 esztendőről 21-re, ezzel ugyanis igazodnánk az európai szövetség legfelső utánpótlás-korosztályához, és ezzel a magyar U21-es válogatottat is segítenénk, hiszen jelen állás szerint a klubok a 20 éves kor alatti játékosok szerepeltetésében érdekeltek, és a 21 évesek, akik a válogatottnál szóba jöhetnek, jelenleg kevésbé vannak fókuszban, viszont az életkor kitolásával az eddigieknél több lehetőséget kaphatnának. Ez azonban csak egy elképzelés, egy ötlet, amiről az MLSZ elnöksége dönthet – mondta Benczés Miklós, akit a DVTK külföldijeinek várható létszámáról is kérdeztünk. – Mivel azoknak a légiósoknak, akik tavasszal is a keret tagjai voltak, élő szerződésük van, így elméletileg nem várható nagy változás ezen a téren, főleg akkor nem, ha változatlan marad az MLSZ ajánlása, az egy meccsen pályára küldhető nem hazai játékosokat illetően, hiszen a klubunknak az ebből származó bevételekre változatlanul szüksége van. Az persze más kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki iránt érdeklődés mutatkozik, és ez persze nem csak a külföldiekre vonatkozik.

Kiket, mennyit?

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen rendszer szerint érkezhet új játékos, illetve, hogy milyen posztokra, hány labdarúgót igazolhatnak, és hogy kik lehetnek ők.

– Neveket biztosan nem fogok mondani, arra pedig nem tudom a választ, hogy mekkora mozgás lesz a keretben, mert ez attól is függ, hogy lesz-e távozó az élő szerződésűek között, és ha igen, akkor mennyien mennek el. Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője lenyilatkozta, hogy minden csapatrészben várható frissítés, azt én is meg tudom erősíteni, hogy erre irányul a törekvésünk. És, ahogy legutóbb, most is úgy dolgozunk az átigazolások terén: van a klubon belül egy team, amit nevezhetünk igazolási bizottságnak is, és ennek a mindenkori ügyvezető, cégvezető, sportigazgató, vezetőedző és utánpótlás-vezetőedző a tagja, és ezen a fórumon születnek meg a végső döntések a játékosokkal kapcsolatban, természetesen konzultálva a fő tulajdonosunkkal is – válaszolta érdeklődésünkre Benczés Miklós, akitől azt is megkérdeztük: marad-e a tavalyi, határon túli magyarokat célzó stratégiájuk, amelynek eredményeként Szarka és Fülöp került Diósgyőrbe. – Ahogy azt télen tettük, ugyanúgy most is, elsősorban magyar játékosok igazolására törekszünk. De azért most más a helyzet, jóval nagyobb a kínálat-kereslet a játékospiacon, mint a téli időszakban volt.

Egy játékosnak jár le

Lapunk azon kérdésére, hogy ezek szerint kapusposzton is történhet változás, azt válaszolta a sportigazgató, hogy egy játékosuk van, akinek lejár a szerződése, és az éppen egy kapus, Antal Botond, de az ő ügye még függőben van.

Az Észak-Magyarország azon értesülésére, hogy a DVTK több középpályása iránt is van érdeklődés külföldről, és lapunknak azon kérdésére, hogy ezek mennyire tűnnek komolynak, ezt felelte a sportigazgató:

– Egy-két játékos iránt már most komoly érdeklődés mutatkozik, ami számomra nem meglepő, ugyanis a tavasz utolsó 10 bajnokiján szóhoz jutottak igazolták, hogy képesek jó teljesítményre.



DVTK: Ilyen izgalmak közepette más pozícióért küzdene Bódog Tamás

A diósgyőri labdarúgó­csapat szakvezetője Novothnyval és Makraival is szívesen dolgozna tovább. Interjú Bódog Tamással, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjével.

DVTK, Mezőkövesd Zsóry FC: Jövés-menés várható

Molnár G. távozhat Mezőkövesdről, Novothny mellett Makrai is megy a DVTK-tól?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!