boon-sportoldal

2011.10.04. 21:01

Nyolcat vágtak a Macik az Újpestnek

A Miskolci Jegesmedvék csapata az Újpestet fogadta kedden este. A hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható eredmény, amit a Macik remek játékkal hoztak is.

A Miskolci Jegesmedvék csapata az Újpestet fogadta kedden este. A hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható eredmény, amit a Macik remek játékkal hoztak is.

A Macik nagy elánnal kezdték a meccset, Szőkének már az 50. másodpercben védenie kellett Bonar lövését. A 4. percben emberelőnybe kerültek a miskolciak, amelyet 8 másodperc alatt ki is használtak. Dubek szánta el magát lövésre a kék vonalról, és a korong a hatalmas kapu előtti tumultuson átjutva vágódott a bal alsó sarokba (1-0). A 9. percben a Macik lemásolták az első góljukat. Emberelőnyben – igaz „már” 22 másodperc elteltével – Bonar korcsolyázott be a kapu elé, és kegyetlenül kilőtte a jobb felső sarkot (2-0). A 13. percben – 9 másodperccel egy Maci hátrány lejárta után – Sijka húzta meg a jobb szélen, középen ketten is várták, végül a remek passzt Fodor vágta kapásból a kapuba (3-0). Ancsin János azonnal időt kért, hogy a csapata rendezhesse kicsit szétzilálódott sorait. Az első igazán veszélyes lövést a 16. percben kellett védenie Gyenesnek. A 18. percben a miskolci kapus két szép védéssel hívta fel magára ismét a figyelmet.

Három után négy gól az újpesti kapuban

A második harmad egy 19 másodperc alatt kihasznált Jegesmedve előnnyel kezdődött: Szilágyi ért bele egy lövésbe, amely így védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba (4-0). A 4. percben Bonar emelésénél a közönség már gólt kiáltott, ám végül a korong nem jutott át a gólvonalon. Fél perccel később Sijka kapott „forintos” korongot a kapu előtt, és közelről nem is hibázott (5-0). Ancsin János ekkor kapust cserélt, Hajek állt be Szőke helyett. A 7. percben hihetetlen dolgot láthattak a nézők. Az emberhátrányban lévő Jegesmedvék felálltak az Újpest harmadában, legalább fél percig passzolgattak ott, majd 6 másodperccel a büntetés letelte után egy sakk-mattra játszott helyzet végén Sijka egy lépésről pöckölte a korongot a kapuba (6-0). A 15. percben már majdnem eltelt egy perc az újpesti kiállításból, mire a Macik kihasználták. Saluga vette észre a hosszú saroknál ólálkodó Dubeket, odapasszolta a korongot és a csatár gyönyörű mozdulattal emelte fel a pakkot a felső sarokba (7-0). Tíz másodperccel a vége előtt Halassy játékvezető – a nézőtérről nem látható ok miatt – 10 perc plusz véglegessel küldte ki Salugat, aki eddig talán még életében nem volt így kiállítva, hiszen a miskolciak egyik legsportszerűbb játékosa (A MOL Liga tavalyi alapszakában például 39 mérkőzésen 14 perc büntetést szedett össze).

Gyenes: shotout!

A harmadik harmadban a miskolciak kicsit visszavettek a tempóból, és a kidolgozott helyzeteket sem sikerült kihasználni, ehhez legközelebb Chmelo járt, aki a 13. percben a kapuvasat döngette meg. Arról, hogy mégse teljen el a harmad hazai gól nélkül, Bonar gondoskodott, aki a 17. percben használt egy újabb emberelőnyt.

A Jegesmedvék magabiztosan, helyenként jól játszva gyűjtötték be a három pontot, és Gyenes Dávid is elkönyvelte az idei első shotout-ját.


Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE 8-0 (3-0, 4-0, 1-0)Miskolci Jégcsarnok 500 néző, V: Halassy, Pálkövi, Berger 

MJJSE: Gyenes – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Tóth-Jávor, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Budai K. (k). Edző: Greg Lindqvist.

Újpesti TE: Szőke – Gergely, Pichler, Jankovics, Zalavári, Rusznyák, Szirányi, Dömötör, Virág, Gergely, Ódry, Vígh, Garbacz, Kukucska, Svasznek, Vojtkó, Dorner, Szajbert, Roczanov, Sommer, Hajek (k). Edző: Ancsin János.

Gól: Dubek (2), Bonar (2), Fodor, Szilágyi, Sijka (2)

Kiállítás: 12 perc (+ 10 perc és 20 perc végleges büntetés Saluga) illetve 14 perc

Greg Lindqvist: - Az első harmadban nem úgy játszottunk, ahogy elképzeltem, a második viszont már sokkal jobb volt. Ma is voltak bosszantó hibáink, de úgy érzem sikerült előrelépnünk.

Ancsin János: - Indiszponáltan kezdtünk, és az emberhátrányban kapott gólokon el is ment a meccs. Nem tudtunk felpörögni, és ma gyengén játszottunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!