Helyi közélet

2012.05.30. 17:50

KULCS a minőséghez a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Uniós pályázat segítségével fejlesztették az egyetemen a hallgatói-oktatói szolgáltatásokat.

Miskolc - Uniós pályázat segítségével fejlesztették az egyetemen a hallgatói-oktatói szolgáltatásokat.

Mintegy félmilliárdos európai uniós támogatással hoztak létre magas színvonalú hallgatói-oktatói szolgáltatásokat a Miskolci Egyetemen. A működési hatékonyság növelését és a hallgatói elvárások teljesítését célzó „KULCS” névre keresztelt projekt záró disszeminációs konferenciáját szerdán tartották az intézményben. A tanácskozás előtt rendezett sajtótájékoztatón Patkó Gyula rektor elmondta: bár a KULCS projekt nem kutatásokhoz kapcsolódik, de mégis nagyon fontos szerepe van, hiszen a hallgatói és oktatói szolgáltatásokat teszi színvonalasabbá.

Gyakorlati oktatás

A projekt több elemből áll, ezek segítségével létrehozták többek között a Life-Long Learning regionális felnőttképzési klasztert, mely segíti megteremteni a munkaerő-piaci igények közvetlen kapcsolatát. A képzési igények pontosabb megismerése céljából pedig e-learning Tanácsadó Központot, Felnőttképzési és Távoktatási Módszerbankot, valamint Felnőttképzési Információs és Nyilvántartó rendszert hoztak létre az egyetemen. Egy másik alprojekt a gyakorlati oktatást erősíti annak érdekében, hogy az intézmény szakember-kibocsátása minél nagyobb összhangban legyen a munkaerő-piaci igényekkel.

Fejlesztettek, bővítettek

Az itézmény-irányítás fejlesztését célzó projekttel az egyetem belső működésének tartalmi és informatikai továbbfejlesztése történt meg. Lehetőség nyílt módszertani fejlesztésekre és a szoftveres háttér bővítésére is. Legfőbb cél a Miskolci Egyetem versenyképességének fejlesztése.

Szintén a projekt segítségével tudták fejleszteni a hallgatói ügyfélszolgálatot, létrehozták az elektronikus kérelemkezelést, a szintén elektronikus leckekönyvet, valamint bővítették a kollégiumi wifi-hálózatot. Létrejött a Tehetséggondozó Műhely, valamint megteremtették a hallgatók felzárkóztatásának a lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában