Olvasói levél: Strandolás, jövőre

A Miskolctapolcai strand
A Miskolctapolcai strand
Miskolc – Reméljük, hogy első benyomásaink jövőre mások lesznek. Örülünk, hogy ismét strandolhatunk a gyönyörű környezetben lévő tapolcai strandon, de bízunk abban, hogy sokunk véleményét figyelembe veszik a strandberuházás folytatásánál. Amit ki lehet még javítani, meg kell próbálni, amit már nem, azt elviselhetővé kellene tenni.

Ugyanis a panel negyedünkből érkezvén „otthonosnak” éreztük magunkat, mert egy újabb betonlabirintusba értünk. Legalább zöldre kellene festeni a szürke betonlelátó monstrumokat, amelyek agyonnyomják az úszómedencét. A szörnyű, erdőt eltakaró hosszú póznák a kósza drótokkal elveszik a kilátást végleg két irányban a környező fákra. Az öltözőknek is a patak felé eső rácsa a migrációs kerítést idézi. Az öltözőkből a feliratoknak a kijáratot mutatni kellene, nem csak az étterem felé terelni. Hiányoznak a WC (mosdó)és zuhanyzós feliratú táblák is. A zuhanyzók és WC-k egy része – már vagy még – rossz és használhatatlan. Az úszómedence mellett az egyik oldalon zsákutcába jutunk a kijáratot megcélozván, ide is lépcsőket kellene biztosítani. A napozóágyak vontatásánál csak a napernyők talapzatának súlyemelése feltételez komolyabb fizikai erőnlétet. A strand területének bővítése és befüvesítése jövőre bizonyára megvalósul az árnyat adó gyorsan növő fák ültetésével, mert különösen a hétvégeken egymás hegyére-hátára kénytelenek telepedni a vendégek. És természetesen több medencére is szükség van, valamint a diósgyőri várstrand újranyitására, rekonstrukciójára és megnyomorított területének bővítésére is. A nyitvatartási nap most beleesett a hőségriadóba, pedig a szeptemberi nyitvatartási idő meghosszabbítása ugyancsak indokolt lenne, valamint a nyitvatartás 20 óráig. Utolsó nap még viszontláttuk 5 nap után is régi ismerőseinket: az átöltöző faparavánok egyikében egy elhasznált papírzsebkendő-gombolyagot, a nádkerítés melletti magányos fűzfa mögött papírpoharakat stb. Remélem, ezekkel jövőre már nem találkozunk. Bízunk a javítandók kijavításában és a jó kezdeményezések folytatásában.

K.I.K.


8 undorító tény a strandokról

Így a strandszezon végén már úgyis mindegy, jövő nyárig pedig reméljük mindenki elfelejti ezeket és önfeledten tud csobbanni. Készüljön a legrosszabbra! tovább »

És akkor bevittek egy GoPro-t a Selyemréti strandra

Miskolc – Egy bevállalós látogató GoPro Hero 4-gyel zúzott végig az összes csúszdán. Most virtuálisan mi is csobbanhatunk egyet, bár az időjárást elnézve, ez személyesen még jobb lenne. tovább »

hirdetés


hirdet�s