Friss hírek

2010.03.16. 16:59

GYILKOSSÁG TÉNYÕN - A férj végzett családjával

<p>A férj végzett családjával hétfõn reggel a Gyõr-Moson-Sopron megyei Tényõn - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Szabadfi Árpád, a megyei rendõr-fõkapitányság vezetõje. A pszichiátriai kezelés alatt álló férfi baltával végzett lányaival és feleségével, majd láncfûrésszel ölte meg magát. Mint kiderült, az utóbbi másfél hónapban az apa pszichiátriai kezelés alatt állt, álmatlanságra és rossz hangulatra panaszkodott, és mély depresszióba süllyedt.</p>

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, a 37 éves nõ, 36 éves férje, és 8, illetve 5 éves kislányuk holttestére hétfõn bukkantak rá saját otthonukban. Szabadfi Árpád, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje keddi sajtótájékoztatóján elmondta: hétfõ este kapták a bejelentést a férj testvérétõl. A férfinak rossz érzései támadtak és a házba nem tudott bejutni, ezért bemászott az ablakon. Ekkor látta, hogy a gyerekek és az édesanyjuk vérbe fagyva fekszenek.

A két kicsi holttestére a rendõrök a gyerekszobában találtak rá, az asszonyra pedig az ajtó elõtt, az elõszobában. A vérbe fagyott férfira a garázsban bukkantak rá, mellette láncfûrész hevert. A rendõrök a helyszínen más gyilkos eszközöket - késeket, baltát - is találtak. Az apa ezekkel ölte meg családját.

A férfi valószínûleg egyik pillanatról a másikra, hirtelen felindulásból végezte ki családtagjait, akik ekkor több helyiségben voltak. Miután megölte a gyerekeket, a gyerekszobába vitte a holttesteket, de a látványt nem bírta elviselni, ezért letakarta õket egy paplannal. Elõször valószínûleg a két gyerekkel végzett, ezután ölte meg feleségét. A rendõrök egyik áldozatnál sem találtak védekezésre utaló nyomokat, ami arra utal, hogy az események mindössze néhány perc alatt zajlottak le. A férfi végül a garázsba ment, ahol felvágta ereit. Mivel nem halt meg, egy késsel mellkason szúrta magát, de még ekkor is életben maradt. Ezután vette magához a láncfûrészt, amelyet végighúzott a homlokán, majd elvágta vele a torkát. Ekkor vérzett el.

A férfirõl kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt körülbelül másfél hónapja. A rendõrség tájékoztatása szerint a gyilkosságok elõtt még reggelit is csinált családjának, sõt, egy barátjával is beszélt telefonon. Azt beszélték meg, hogy a férfi meglátogatja a családot, ám késõbb már nem érte el õket telefonon. Az említett barát a rendõröknek elmondta: már a telefonban is érezte, hogy a férfi nincs jó hangulatban.

Az egyébként értelmiségi család jó körülmények között élt, nem voltak anyagi gondjaik. A rendõrség szerint a férfi valószínûleg hipohonder személyiség volt, és mély depresszióba süllyedt, de még vizsgálják, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!