Helyi közélet

2013.09.03. 14:31

Közlemény - Továbbra is lesz ovitej!

Miskolc - Továbbra is rendszeresen kapnak majd tejet a miskolci óvodások az uzsonnához.

Miskolc - Továbbra is rendszeresen kapnak majd tejet a miskolci óvodások az uzsonnához.Mint ismert, immár évek óta a miskolci önkormányzat az általa fenntartott óvodákban önként vállalt feladatként biztosítja a mintegy öt ezer óvodás számára a napi egyszeri tejellátást.

A jelenlegi beszállító, a MINNA Tejipari Zrt., ugyanakkor a minap, egészen pontosan augusztus 30-án megküldött levelében jelezte, hogy „beszüntette a tejipari termékek gyártását”, és ezért egy másik tejipari céget ajánlott fel maga helyett lehetséges beszállítónak, egyben kérte a szerződés közös megegyezéssel történő megszűntetését. A cég ezzel együtt azonnal be is szűntette a tej kiszállítását az óvodákba annak ellenére, hogy a szerződés alapján a felmondást követő 30 napig még szerződés szerint kellett volna teljesítenie.

Miskolc Megye Jogú Város Önkormányzata a nevezett céggel közbeszerzési eljárás alapján kötött szerződést, vagyis a szerződés teljesítése más cégre nem hárítható át. Ugyanakkor az is tény, hogy a MINNA Tejipari Zrt. jelentős adó és köztartozást halmozott fel az elmúlt időszakban, köztük a Mivíz Miskolci Vízmű Kft-nek.

Az önkormányzat ezért a nem várt helyzetre tekintettel, és az óvodások napi óvodatej ellátása érdekében megállapodást írt alá a mai napon a Miskolci Közintézmény-működtető Központtal, amely azonnal megtette a szükséges jogi és szervezési intézkedéseket a zökkenőmentes tejellátásra.

Így az Önkormányzat gyors reagálásának köszönhetően az óvodások uzsonnája napokon belül kiegészül a már megszokott ovitejjel is.

Ez, az önkormányzat által vállalt feladat éves szinten kb. 40 millió forintba kerül, és napi szinten 9200 dl tej kerül az óvodások asztalára. A mostani tárgyalások eredményeként pedig előreláthatólag a tejet a korábbinál kedvezőbb áron tudja az önkormányzat beszerezni.

- Koczák Szilvia, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, kommunikációs referense -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában