Nyékládháza hírei

2018.06.30. 15:29

Díjesővel zárult a tó- és városnap Nyékládházán

Nyékládháza - Az elmúlt szombaton tartották a XIV. Nyékládházi Tónapot.

Nyékládháza - Az elmúlt szombaton tartották a XIV. Nyékládházi Tónapot.

A főzőversenyt követően Surmann Antal polgármester megnyitója után Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Délután minden korosztály megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot. A napot látványos tűzijáték zárta.

Másnap Nyékládháza várossá nyilvánításának 15. évfordulóját ünnepelte a település, ahol Nyékládháza elismeréseit is átadták.

A gyermekkórus műsora

Az ünnepi köszöntők után Berecki Zita, a Reményi Ede Zeneiskola tanára vezényletével a Nyékládházi Gyermekkórus szólistái tartották meg előadásukat.

ÉM


Nyékládházi díjazottak

Kiemelkedő tanulmányi eredményéért, szorgalmáért és a város kulturális életében végzett példamutató tevékenységéért a dicséretben részesült:

Csapó Alex, a Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola végzős, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium leendő tanulója.

Nyékládháza város kulturális életében végzett példamutató zeneművészeti tevékenységéért polgármesteri dicséretben részesült:

Halász Fábián, 9. osztályos tanuló,

Stefán Dávid János, 8. osztályos diák,

Bodnár Bence 4. osztályos tanuló,

Gönczi Zsófia, 4. osztályos diák,

Kerekes Dorina Petra, 4. osztályos tanuló,

Magyar Gréta, 4. osztályos diák,

Benedek Eszter, 7. osztályos diák

Gál Alexandra, 9. osztályos diák

Szabó Gréta Eszter, 5. osztályos tanuló,

Elekes Dóra, 4. osztályos kisdiák,

Jenei Dalma Jázmin, 2. osztályos diák.

Nyékládháza kulturális életében végzett kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesült Szilágyi Csaba, a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Nyékládházi Tagintézményének tanára, a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagja, az általa újjászervezett Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője.

Nyékládháza önkormányzatának képviselő-testülete Pro Urbe díjat adományozott Pálinkásné Zsugyelik Ildikó pedagógus részére.

Nyékládháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Pro Urbe díjat adományozott Mátyásné Kis Katalin és Mátyás Sándor lelkipásztorok részére.

A város Díszpolgári Címét Urbán Sándorné kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!