Nyékládháza hírei

2017.09.05. 19:33

Félmilliárdos beruházások kezdődtek Nyékládházán

Nyékládháza - Erősítik a városi szerepet és javítják a városi életminőséget.

Nyékládháza - Erősítik a városi szerepet és javítják a városi életminőséget.

Bölcsőde építésével, iskolai korszerűsítéssel, turisztikai beruházásokkal erősítik Nyékládháza városi szerepét és családbarát hangulatát. A város vonzerejét is növelő új, nyertes pályázatok részleteiről Urbán Sándorné polgármester tájékoztatta portálunkat.

– Természetes fürdőhely kialakítását valósítja meg a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” elnevezésű, mintegy 122 milliós pályázat – mondta a városvezető. – Ez a fürdőhely komplex, egységes arculatú fejlesztését, strandkiegészítő létesítmények és rendezvényhelyszín kialakítását, sétányok, stégek, gyerekmedence kiépítését takarja. A tényleges kivitelezés jövő tavasszal kezdődhet.

Bölcsőde is épül

Mintegy 221 milliós támogatást nyert Nyékládháza „Zöld város kialakítása” című projektje. „Alapvető célja Nyékládháza városi szerepének erősítése és a városi életminőség javítása a zöld infrastruktúra bővítésével, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas közpark kialakításával. Lesz itt műfüves futballpálya, öntött gumiburkolatú kosárlabdapálya, strandröplabda-pálya, a természetes fürdőhely kiszolgálását biztosító öltözők, vécék, büfé. A várható kivitelezés szintén jövő tavasszal kezdődik” – sorolta Urbán Sándorné.

Régen várt fejlesztés a bölcsődeépítés. Egy másik pályázat bruttó 114 milliós támogatást nyert két 12 fős bölcsődei csoportszoba, illetve a hozzá tartozó kiszolgáló- és szociális blokk építésére, játszóudvar kialakítására. A bölcsődét 2018 szeptemberében vehetik birtokba a kicsik.

Várhatóan a tél folyamán alternatív energiaforrások alkalmazásával újul meg a Kossuth Lajos Általános Iskola fűtési rendszere és elektromos hálózata. A belső energetikai korszerűsítésére mintegy 76,5 milliós támogatást nyert a város.

– Megújul a város XIX. század elején épült műemléki épülete, az Egry-Szepessy-kúria is – folytatta a polgármester. – A kiállítóhelyként üzemelő belvárosi épület munkálatai elsősorban a homlokzat felújítására, korszerűsítésére és a földszinti falak vizesedésének megszüntetésére irányulnak.

– Több mint félmilliárdos beruházásokról van szó, ez természetesen nagy öröm számunkra – fogalmazott a városvezető. – Sok munkánk van a pályázatokban, jó lesz látni ennek a gyümölcsét.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!