Magyarország

2012.02.20. 15:41

Marslakók - Március 4-étől látható az MTVA új sorozata

Budapest, 2012. február 20., hétfő (MTI) - Március 4-én este dupla epizóddal jelentkezik először az MTVA Marslakók című, egyedi koncepció alapján fejlesztett, teljesen magyar gyártású új sorozata - mondták el a produkció hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a készítők.

Budapest, 2012. február 20., hétfő (MTI) - Március 4-én este dupla epizóddal jelentkezik először az MTVA Marslakók című, egyedi koncepció alapján fejlesztett, teljesen magyar gyártású új sorozata - mondták el a produkció hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a készítők.  

Az m1 csatornán naponta látható új sorozat egy internetes újság szerkesztőségének mozgalmas életét dolgozza fel. A fő karaktereket Mazányi Eszter, Valentin Titánia, Boronyák Gergely, Gémes Antos, Horváth Lajos Ottó és Schlanger András alakítja.

"Egy közszolgálati televíziónak nincs fontosabb feladata, mint olyan, hazai gyártású fikciós sorozatokat közvetíteni a nézőknek, amelyek a mi problémáinkat, örömeinket, élethelyzeteinket mutatják be" - szólt a Magyar Televízió (MTV) új műsorstruktúrájába jól illeszkedő Marslakókról Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezetője.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója emlékeztetett: a produkcióra 2011 augusztusában kötöttek szerződést a Marslakók Produkciós Kft.-vel; a kontraktus 2014 júniusáig, azaz 430-440 epizód leforgatására szól.

A várható induló nézettséget alapul véve kalkulált 15 forint/néző alacsony fajlagos költségnek számít, ráadásul a sorozat remélt népszerűbbé válásával ez a mutató még csökkenni fog - összegzett a vezérigazgató.

Mint hozzáfűzte, a stúdiójeleneteket egyelőre a rákospalotai Raleigh Stúdióban forgatják, júniusra azonban elkészül a Kunigunda úti gyártóbázis úgynevezett szappanopera stúdiója, ekkortól oda költözhet a gyártás.

Kérdésre válaszolva Böröcz István közölte, a produkciónak a második évadtól hoznia kell az esti fő műsorsáv nézettségi átlagát, majd a harmadik évadtól 10 százalékkal meg kell haladnia azt.

Jáksó László kreatív producer felidézte, négy évvel ezelőtt gondolta ki a Marslakók formátumát, egy olyan műsorra gondolva, amelyben "mindig történik valami". Az alaptörténet szerint öt újságíró, fotós, informatikus és jogász összeáll, hogy egy új internetes lapot indítsanak, majd kapnak egy főszerkesztőt, aki nem minden tervüket osztja.

Teller Edééket hívták egykor Amerikában marslakóknak, a cím itt is arra utal, hogy a főszereplők teljesen eredetei és egyedi módon gondolkodnak - árulta el a kreatív producer.

Mint hangsúlyozta, a magyar gyártású televíziós sorozatoknál a külső forgatások aránya általában 10 százalék körüli, ezzel szemben a Marslakóknál 30-40 százalék között lesz, ami magában jelzi: mozgalmas szappanopera várható - fogalmazott Jáksó László, aki Hujber Balázs látványos díszleteit is kiemelte.

Mivel újságírókról van szó, az epizódokban aktualitások is feltűnnek - jegyezte meg. A kreatív producer elmondta: lehetőség szerint minden epizódban helyet kap egy 1-2 perces rész, amelyet az adás napján forgatnak bele friss eseményekkel, közéleti szereplőkkel, így egy kicsit keveredik majd a fikció és a való élet.

Halkó Gabriella producer beszámolója szerint az első tizenhat epizódban a színészeken kívül összesen 202-en dolgoztak. Az első hetek mérlege többek között egy felgyújtott ház, egy fejreállított autó, egy törött boka és egy fagysérüléseket szenvedett operatőr - említette meg.

Az adásonként 26 perces Marslakók vezető írója Czető Bernát László; a sorozat rendezői Rozgonyi Ádám, Eckhardt Balázs, Rudas Gábor és Oláh Zoltán. A kezdő dupla epizód március 4-én 20.10-től látható az m1 műsorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!