Ítéletidő

Akt.:
Ítéletidő
© Fotó: Kiss Csaba/szeretlekmagyarorszag
Ítéletidő – Mind gyakrabban halljuk ezt a kifejezést, és most nem a katasztrófa­filmekről vagy a távoli tájakon dúló viharokról beszélek, hanem hazánkról, ahol egyre félelmetesebb időjárási jelenségeknek lehetünk tanúi. Uri Mariann írása.

Persze az eső eddig is esett, az ég meg dörgött és villámlott, és a jégeső sem idegen, de amilyen erővel tombol időnként a szél, és amilyen hevesen esik az eső, az már több, mint rémisztő. S immár nemcsak a kutyák és a kisgyermekek félnek az irtózatos hangerejű mennydörgésektől, hanem a felnőttek szíve is hevesebben ver, hiszen jól tudják, a tomboló viharban nincs biztonságban az otthonuk és az autójuk sem. A szél, a jég és a villámcsapás hármasa hatalmas pusztítást tud okozni, nem beszélve a beázásról.

Forrás: erdekesvilag Forrás: erdekesvilag ©

Akinek van biztosítása, annak nincs mitől félni – mondhatnánk. De hogy ez mennyire nem így van, azok tudják csak, akiket ért már természeti csapás és végigjárták a poklok poklát a biztosítóval. A huzavonát, hogy miért fizetnek és miért nem, s hogy amit fizetnek, azt mikor fizetik ki és mire lesz elég. Persze hallani időnként happy endről, de oly ritkán, mint amilyen ritka a fehér holló. Így aztán marad a reménykedés, hogy csak elkerül minket az ítéletidő…

Uri Mariann