Hoz vagy visz?

Akt.:
Gyurcsány Ferenc befogadott egy menekült családot
Gyurcsány Ferenc befogadott egy menekült családot
Aki védi a menekülteket, fogadjon be egyet! Gyakran ismételgetik azok, akik valamiért ellenszenvvel viseltetnek a hazánkba érkező migránsok iránt. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök megfogadta a jó tanácsot, befogadott néhányat. Szántó Rita jegyzete.

Mi vezérelte? Akik azt mondják, hogy csupán a népszerűségszerzés, nyilván maguk sem gondolják komolyan. Hiszen ma Magyarországon mindennel lehet népszerű egy párt, egy pártvezető, csak azzal nem, ha támogatja a menekülteket.

De, ha mégis, valamilyen furfangos oknál fogva, az volt a terve, hogy ezzel jó sok szavazót szerezzen, hát kérem szépen, miért is ne. A politika egy olyan terep, ahol általában ez a célja a politikusoknak.

Engem viszont nem érdekel, hogy mi volt a célja, nem érdekel, hogy ez hozott neki, vagy vitt tőle szavazókat. Az sem, hogy ő egy emberséges ember, vagy csupán egy ügyes showman. Az sokkal jobban foglalkoztat, hogy néhány tíz ember, köztük gyerekek is, legalább egy pár napra megpihenhettek, kaptak rendes ételt és hosszú idő óta először volt párna a fejük alatt.

Persze továbbra is vallom, nem az a megoldás, hogy egyenként befogadjuk a menekülteket. De erre nem is lenne szükség, ha a migránskérdés tényleges megoldása hozna valamennyit a politikai boszorkánykonyhára…

– Szántó Rita –