Konferencia-liga

2023.10.26. 06:29

Stankovic: a Genk elleni két találkozó döntő jelentőségű lehet (videó)

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dejan Stankovic legalább a pontszerzésben bízik a csütörtökön 21 órakor kezdődő, Genk elleni idegenbeli Konferencia-liga-csoportmérkőzésen. A találkozó miatt öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros–Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön, Belgiumban, és szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

MW

Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Dibusz Dénesnek, hiszen egy kis királynő érkezett a családjába. Minden jót kívánok nekik

– idézte a fradi.hu a szerb trénert, aki arra utalt, hogy a válogatott kapusnak a héten megszületett a második gyermeke, Lotti.

„Nehéz 90 perc vár ránk” – mondta a meccsre rátérve Stankovic. Hozzátette, hogy a Genk határozott játékra, gyors futballra képes, tudja, hogyan kell irányítani egy mérkőzést. 

Ezekben a napokban egymást követik a fontosabbnál fontosabb mérkőzések, de Belgiumban is mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk. Szeretnénk minimum egy, de akár három ponttal hazatérni

– mondta a szerb tréner.
Két játéknap után a Genk és az FTC is négy-négy ponttal áll az F csoportban, megelőzve a kétpontos Fiorentinát és a pont nélkül álló Cukarickit. Dejan Stankovic a négyes állásával kapcsolatban közölte:

Még négy forduló hátravan, de úgy gondolom, hogy a Genk elleni két találkozó döntő jelentőségű lehet a továbbjutás szempontjából. Nem lesz könnyű mérkőzés a csütörtöki, de tudjuk, mi a dolgunk.

A csapatkapitány Dibusz szerint nagyon jó csapatmunkára lesz szükség  Belgiumban.

A Genk egy igazán erős ellenfél, amelynek keretét nagyon jó minőségű játékosok alkotják. Egy fiatal csapat, amely ellen biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ám én hiszek a csapatunkban, és abban, hogy pontot, pontokat szerezhetünk csütörtökön. Mint mindig, most is a győzelemre törekszünk, de tudjuk, hogy milyen erősségű a Genk, amely ráadásul otthon játszik ezúttal

– mondta a klub honlapján a válogatott hálóőr. Kifejtette:

A sikerhez nagyon jó csapatmunkára lesz szükségünk, tartanunk kell magunkat az előzetesen megbeszélt taktikához, valamint jól kell reagálnunk a mérkőzés közben kialakuló szituációkra. A keretünket jó játékosok alkotják, de csapatként vagyunk igazán erősek.

Öt magyar konzul is jelen lesz a helyszínen

A tárcavezető azt közölte, mielőtt útnak indult volna Minszkbe, hogy a labdarúgó Konferencia-liga esti csoportmeccsén 530 magyar drukkerre számítanak a szervezők, akik közül 190-en bérelt repülőgéppel érkeznek, míg a többiek egyénileg oldják meg a kijutást.   

Egy konzul kollégám már a liege-i repülőtéren fogja várni a magyar szurkolókat. Négy konzul kollégám pedig a stadionban fog szolgálatot teljesíteni

– tudatta.   

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint 

ha bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +32-490-01-42-87-es ügyeleti telefonszámon lehet elérni.   

A miniszter aláhúzta: a vendégszurkolók a stadion melletti vendégparkolóban kell, hogy gyülekezzenek, ahol majd a vouchereikért cserébe megkapják a mérkőzésre szóló jegyeket.   

„Reméljük, az egyetlen bosszúság a mérkőzés kapcsán az marad, hogy a csapatot szállító repülőgép tegnap később indult és később is érkezett, de reméljük, hogy ezentúl már csak jó hírekről tudunk beszámolni” – fogalmazott.   

„Az odautazóknak biztonságos megérkezést és jó szurkolást kívánok!” – jelentette ki.

Magyargyűlölő román huligánok is várnak a fradistákra Genkben

Csaknem húszezer belga drukker biztatja majd a KRC Genk együttesét a Ferencváros ellen a csütörtöki Konferencia-liga-mérkőzésen. 

A hazai oldalon minden bizonnyal jelen lesz néhány román huligán is, akik jó viszonyt ápolnak a genki ultrákkal. 

Csak remélhetjük, hogy a megerősített hazai szurkolótábor nem keresi az összeütközést a Fradi drukkereivel – írja a Magyar Nemzet.
A lap megjegyzi, ahogy az több európai szurkolótábor esetében szokás, feltehetően a hazai ultrákat támogatja majd egy baráti klub néhány tagja is. 

A Genk fontosabb meccsein ugyanis rendre feltűnnek a belga fanatikusokkal baráti viszonyt ápoló román FC Petrolul Ploiesti drukkerei is. 

Olyannyira jóban vannak egymással, hogy nemcsak a színtiszta szurkolás köti össze őket, két hónappal ezelőtt hét ploiesti huligánt tartóztattak le egy görög határátkelőhelynél, késeket és más szúró-, illetve vágófegyvereket koboztak el tőlük a görög rendőrök, amikor éppen a Genk görögországi meccsére igyekeztek, amelyet az Olimpiakosz Pireusz ellen vívtak (sikertelenül).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában