Helyi közélet

2011.09.08. 11:45

Megnéztük Szinpetriben a Világ Legnagyobb Könyvét

Szinpetri - Tavaly márciusban készült el Arnóton, majd szállították Szinpetribe a Világ Legnagyobb Könyvét. A közel másfél tonnás kötetet a könyv egyik megálmodója, Varga Béla mutatta meg a Borsod Online Olvasóinak.

Szinpetri - Tavaly márciusban készült el Arnóton, majd szállították Szinpetribe a Világ Legnagyobb Könyvét. A közel másfél tonnás kötetet a könyv egyik megálmodója, Varga Béla mutatta meg a Borsod Online Olvasóinak.Négy méter hosszú lapok, 3,6 méteres szélesség, 346 oldal, no meg Guinness World Record - így lehetne nagyon röviden összefoglalni azt a könyvcsodát, a Világ Legnagyobb Könyvét, amelyről annak idején portálunk is beszámolt. Az Örökségünk - a Gömör-Tornai-Karszt természeti és kultúrtörténeti értékei című könyv az Aggteleki Nemzeti Parkról szól, annak barlangrendszerét, épített környezetét, természeti kincseit mutatja be.

Az óriás kötet ötlete Varga Béláé és fiáé, a papírmérnök Varga Gábor volt. Céljuk a nem mindennapi látványossággal az - amelyen 26 ember dolgozott, hogy elkészüljön - , hogy a nemzeti parknak és Borsod megyének még több látványossága legyen.

A Guinness World Recorder könyv hétfőn kivételével Szinpetriben, a vízi malomban tekinthető meg.

[googlemaps]

(JLI)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában