Helyi közélet

2008.12.04. 18:21

Óévbúcsúztató volt az ónodi országos vásár

<p>Ónod - Az idei utolsó ónodi országos állat- és kirakodóvásárt rendezték meg csütörtökön a dél-borsodi településen. A vásár „forgalma” ennek megfelelően minden eddiginél nagyobb volt.&#160;<DIA alt="Óévbúcsúztató Ónodi vásár 2008.12.04." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/__vb_cs_ztat___nodi_v_s_r_2008_12_04_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Óévbúcsúztató Ónodi vásár 2008.12.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A történelmi jelentőségű országgyűléséről és a váráról is híres Ónod településen évszázadok óta minden hónap első csütörtökén tartják az országos állat- és kirakodóvásárt. Ez a hagyomány ebben az évben sem szakadt meg, ennek megfelelően csütörtökön tartották meg az idei utolsó sokadalmat a dél-borsodi városban. A következő ónodi vásár nem a „megszpkott napon, hanem január második hetének csütörtökjén esedékes, hiszen az újév első napja is csütörtökre esik, akkor pedig nem a vásározáson jár az emberek esze. A csütörtöki ónodi vásár talán minden eddiginél nagyobb forgalmat hozott az év végi bevásárlások jegyében.

Eligazító táblák

A vásárral kapcsolatos hír az is, hogy az önkormányzat a közelmúltban zárta le programját, amelynek keretében egységes, a települé címerének színeit viselő eligazító táblákat helyeztek ki a közterületekre, házfalakra. Az AVOP Leader+ pályázatbólelnyert 2 millió forintból készültek el a vásár helyszínének megközelítését is segíteni hivatott irányító táblák is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában