Magyarország

2011.05.03. 16:11

Magyarország nem célpontja terrortámadásnak

<p>Nincs adatuk a hazai terrorelhárítóknak arról, hogy Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne - derült ki a Terrorellenes Koordinációs Bizottság keddi ülésén. A bizottságot a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János hívta össze, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének megölése és az ezzel kapcsolatos nemzetközi események miatt.</p>

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai megerősítették: egyik szervezetnél sem keletkezett olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne. A bizottság tagjai megállapodtak abban, hogy - tekintettel a kialakult helyzetre - még szorosabbra fűzik együttműködésüket és minden, a témával kapcsolatban felmerülő információt azonnal megosztanak egymással.

A bizottságot a kormány a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt magyar kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos feladatokra hozta létre a kormány. Ők koordinálják az országot esetlegesen fenyegető terrorcselekmények felderítését, azok megelőzését. Feladata a nemzetbiztonsági és a rendvédelmi szervek munkájának összehangolása, az információáramlás segítése.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai a polgári és katonai titkosszolgálatok vezetői, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője - közölte a Terrorelhárítási Központ.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!