Helyi közélet

2008.11.24. 07:04

Nem válság jön, karácsony

<p>Hogyan alakult a pénzváltók forgalma a gazdasági válság miatt?</p>

A pénzváltók forgalmát jelentősen még nem érintette a gazdasági válság, sokkal inkább a devizaközép-változás, azaz az euró és forint árfolyamváltozása – mondta portálunknak Gillich László, egy pénzváltással is foglalkozó cég kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: az igaz, hogy az árfolyamváltozást a válság is befolyásolta. A forgalom komolyabb visszaesését azonban a jövő évre prognosztizálja az igazgató.

A forgalmat most az növeli, hogy közeledik a karácsony, ilyenkor ugyanis sokan, az összegyűjtött valutájukat beváltják, és abból oldják meg az ajándékvásárlást – magyarázta Gillich László. Hozzátette: október – és ennyiben érződött a válság hatása – erős hónap volt, de a vétel volt a gyakoribb a váltóknál, eladás csak elvétve akadt.

Gillich László elmondta azt is, volt, aki keresett a válság miatti drasztikus árfolyamváltozás miatt, hiszen a tavasszal olcsón megvásárolt valutáját, most magasabb áron tudta eladni.

Más pénzváltónál is érdeklődtünk, ott az volt a tapasztalat, hogy többen jönnek váltani. Nevüket nem adták a cikkhez, de elmondták, hogy a karácsonyi forgalom náluk is érződik. Valamint, a nagyobb forgalom annak is betudható, hogy ügyfélbarát rendszert találtak ki, így egyik vásárlójuk ajánlja őket a másiknak. Hogy mi ez a rendszer, azt nem akarták elárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában