Négy pont megszerzését tűzték ki a kövesdi kézisek

Akt.:
Becsülettel akarnak küzdeni
Becsülettel akarnak küzdeni - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A kövesdi kézilabdások gyakorlatilag kiestek, de a sportban mindig kell egy cél.

A becsületükért játszanak a hátralévő négy fordulóban a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói. Az már a B. Braun Gyöngyös otthonában elszenvedett vereség után kiderült, hogy nem végeznek bennmaradást érő helyen, de az orosházi mérkőzésre (kezdés: szombaton 18 órakor) nem feltett kezekkel utaznak.

A héten csapatépítő munkát is a programba iktattunk.” Janó Pál

Nyomás nélkül

– Remélem, hogy semmi nyomás nem lesz rajtunk, a saját becsületünkért játszunk. A gyöngyösi meccs után nagyon csalódott voltam, kellett két-három nap, hogy túltegyem magam rajta, többet vártam azon az összecsapáson. Az Orosháza ugyanolyan szintű csapat, mint a Gyöngyös, tagjai talán kicsit kevesebbet futnak, de nagyobb a lövőerejük. A győzelemhez minden pályára lépőtől top teljesítményre lesz szükség – mondta Janó Pál, a kövesdiek vezetőedzője, aki elárulta: a héten edzésen kívül csapatépítő munkát is a programba iktattak, az majd a mérkőzésen derül ki, hogy ez mennyire segített rendet tenni a fejekben. Az biztos, hogy az összecsapást becsülettel le akarják játszani.

– Remélem, hogy a következő négy meccsen mindenki pályára fog lépni, s mindenki odateszi magát. Bár nincs tét, de nem úgy állunk hozzá, hogy csak odaállunk és kikapunk, mert úgyis mindegy nekünk. Ezt nem tehetjük meg. Megbeszéltük a csapattal, hogy a lehetséges nyolc pontból legalább a felét meg kellene szereznünk. Hogy sikerül-e, nem tudom, de ezt tűztük ki magunk elé, hiszen muszáj, hogy legyen cél a sportban – számolt be az elhatározásról Janó Pál.

Frissebbek lehetnek

Az orosháziak a szerdán megismételt Ligakupa-mérkőzésen egy góllal kikaptak Egerben, így a „matyók” lehetnek frissebbek a találkozón. Ebből Janó Pál szerint semmilyen messzemenő következtetést nem kell levonni, mert a Tatabánya Egerben és Mezőkövesden is fáradtan játszott, de győzni tudott. A kövesdiek egyébként januárban a Ligakupában két mérkőzést játszottak az Orosházával, idegenben hét góllal kikaptak, otthon pedig az utolsó pillanatokban kicsúszott kezükből a győzelem, és csak döntetlent játszottak.

Most átlövőből

A Gyöngyös elleni mérkőzésen hosszú kihagyás után ismét pályára léphetett a csapatkapitány Darko Trivkovic. Janó Pál szerint ez volt a meccs egyetlen pozitívuma. Ugyan a játékos kihagyott egy ziccert, de a vezetőedző reméli, Orosházán még több lehetőséget adhat neki. Edzésen jól teljesít a korábban vállsérülést szenvedett beállós, aki teljes erővel védekezik, támad.

– Megvagyunk azon a poszton, ahol eddig bajban voltunk, most átlövőnk nincs. Lókodi Gergő immár harmadik meccse nem játszik, valószínűleg Vukic sem fog, így messziről nem leszünk annyira veszélyesek, de próbáljuk kihozni a helyzetből a legjobbat – fogalmazott Janó Pál.

ÉM-TB