Friss hírek

2009.05.31. 18:48

Közös bevásárlás és felvonulás a Szőke Hétvégén

<p>Több száz szőke nő vonult fel rózsaszín ruhákban a lett főváros utcáin vasárnap délután, hogy így próbálják egy kicsit felvidítani a gazdasági válság által sújtott balti állam lakóit. Az első rigai szőkeparádé szervezői azt remélik, hogy az eseménnyel hagyományt teremtenek, és ezután évente megrendezik a szőke nők felvonulását.</p>

A parádé egyébként része az úgynevezett Szőke Hétvégének, amelyen egyebek mellett megrendezték a szőkék golfbajnokságát is. A vasárnap délutáni felvonulás után a hölgyek egy bevásárlóközpontba mentek, ahol kollektív vásárlással dobták fel a hangulatot, valamint megtekintettek egy divatbemutatót is. A rendezvénysor vasárnap este egy nagyszabású jótékonysági bállal zárul, amelynek bevételét különféle, gyermekeket támogató alapítványok kapják.

A szervezők szerint a megannyi turistát is vonzó hétvége célja, hogy egy kis "pozitív energiát" adjanak az országnak, amelyet a 27 tagú Európai Unióban a leginkább sújt a gazdasági recesszió. Az idei szőkeünnepet azonban szeretnék továbbfejleszteni, és fő céljuk, hogy május 31-e a jövőben a Szőke Nők Napja legyen a 2,3 milliós Lettországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!