Nagyvilág

2019.03.28. 13:07

Ötszázan Dohában

Doha, Miskolc - A miskolci Eperjessy Dóra már tizenegy esztendeje Katarban dolgozik.

Doha, Miskolc - A miskolci Eperjessy Dóra már tizenegy esztendeje Katarban dolgozik.

A középiskolai testnevelő tanár szülők lánya, Eperjessy Dóra pályázati úton került a közel-keleti arab emírségbe. A Perzsa-öbölbe nyúló félszigeten elterülő Katar – melynek területe csak úgy kilencede hazánkénak –, azzal dicsekedhet, hogy ott a legmagasabb az egy főre jutó hazai össztermék, a GDP.

Erőnléti edző

– Hét évi németországi tartózkodásomat követően 2008 februárjától élek Dohában – újságolta lapunknak a távoli fővárosból Eperjessy Dóra. – A Katari Olimpiai Bizottság alatt álló női szakágnál a kézilabda és kosárlabda csapatok erőnléti edzője vagyok, de a munkám mellett jóga órákat és személyi foglalkozásokat is vezetek. Az első perctől kezdve nagyon szeretek itt élni, bár lassan váltást tervezek.

A trénertől megtudtuk, hogy Doha az utóbbi években minden területen nagyon sok változáson ment át, szó szerint rohamtempóban fejlesztik. A katari fővárosban egyébként mintegy ötszáz magyar él és dolgozik, róluk Eperjessy Dóra elmondta, hogy remek közösséget alkotnak, nagyon összetartanak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!