Nagyvilág

2018.12.30. 12:26

Mókás napok új év küszöbén

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A karácsonyi ünnep után azonnal megkezdődött a felkészülés a szilveszteri bulikra.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A karácsonyi ünnep után azonnal megkezdődött a felkészülés a szilveszteri bulikra.

Az év vége búcsúztatása és az új év várása a világ minden táján ünnepségekbe torkollik. Az emberek – általában – vidáman próbálják meg maguk mögött hagyni az esztendőt, legyen az örömökkel teli, vagy bánatos. Mert, ha nem is mindenben volt felhőtlen az óév, a következő tizenkét hónap vidámságába vetett hit legtöbbször legyőzi a bánatot.

Élő babonák

Jelen esetben búcsúzik 2018, jön 2019, a kettő között pedig egy bulis éjszaka vár mindenkire. Már aki elmegy bulizni. Ilyenkor már mindenki elkezd gondolkodni, hogy milyen ruhában menjen el a fergeteges buliba, másrészt a hölgyek azon igyekeznek, hogy a lehető legtutibb sminkjük nekik legyen a társaságban.

Szilveszterrel kapcsolatban babonák sora él a világban. Mint mondják, baromfihúst ilyenkor azért nem tanácsos enni, mert a tyúk „elkaparja a szerencsét”, a malaccal ellentétben, aki „kitúrja” azt – ezért fontos malacsültet enni. Nem tanácsos az óév utolsó napján pulykát enni: lévén mérges állat, egész évben csak méreg és szerencsétlenség várna ránk és családunkra.

Szilveszter napján minél több és minél nagyobb címletű bankjegyet kell magunknál tartani – vagy egy jól feltöltött bankkártyát –, mert a babona szerint az új évben ennél kevesebb pénzünk nem lesz. Szintén a gazdagságot csalogatjuk házunkhoz, ha újév első napján lencsét vagy babot eszünk. S egy jó tanács: bármilyen jó barátunk valaki, ha kölcsönkér, ne adjunk neki pénzt újév napján, mert ezzel egész éves anyagi gondokat zúdítunk a nyakunkba.

ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!