Nagyvilág

2018.02.08. 16:43

Videó: Ennél félelmetesebb hólapátolást még nem láttunk... Ez a világ legveszélyesebb téli munkája?

Szép, napsütéses időben is halált megvető bátorság kell a kínai Hua hegyen lévő pallóösvény megmászásához. És vannak, akik ott havat lapátolnak!

Szép, napsütéses időben is halált megvető bátorság kell a kínai Hua hegyen lévő pallóösvény megmászásához. És vannak, akik ott havat lapátolnak!

A kínai Hua hegyen található gyalogösvényt nem véletlenül tartják a világ legveszélyesebb turistaútvonalának. Az ország egyik leghíresebb látványosságának számító hegy sziklafalába kiépített gyalogösvény ugyanis egyszerű pallókból áll – és még azok a jobb, kiépítettnek számító részek.

Az ösvényen még szélmentes, napsütéses időben is rémisztő végigmenni. Az ember azt gondolná, télen, főleg havazás után tuti nem nyitják meg a turisták előtt az ösvényt, de ez nem igaz. Az ösvény télen is nyitva áll, de legalább a havat előtte letakarítják.

A feladat egy 24 éves fiatalemberre hárul, akiről most videó készült, ahogy ellapátolja a havat az ösvény pallóiról. Zhang elmondása szerint a feladat nagyjából egy órát vesz igénybe, és bár elismeri, hogy a munka igencsak veszélyes, a kilátás mindenért kárpótolja.

Forrás: 24.hu.


[related-post post_id="3758839"]

[related-post post_id="3342836"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!