Nagyvilág

2017.05.22. 08:45

70. cannes-i filmfesztivál – Gyanús csomag a szék alatt

Cannes - Késve kezdődött a szombat esti vetítés a cannes-i fesztiválon.

Cannes - Késve kezdődött a szombat esti vetítés a cannes-i fesztiválon.

Szombat este egy szék alatt hagyott gyanús csomag miatt késett egy vetítés. A filmnek éppen el kellett volna kezdődnie, amikor még mindig nem engedték be a lépcső előtt egyre türelmetlenebbül várakozó újságírókat.

Majd ahelyett, hogy megkezdték volna a beengedést, a biztonságiak és a teremben szolgálatot teljesítő személyzet lejött a lépcsőn és kiabálták, hogy menjünk innen. Csak kevesen fogták menekülőre, az újságírók többsége továbbra is csak állt bebocsátásra várva, a személyzet viszont eltűnt a tömegben.

Senki nem tudott semmit, csak később derült ki, hogy valószínűleg egy technikus felejtett egy táskát az egyik szék alatt, ami a személyzet riadalmát okozta.

Akik maradtak, azok körülbelül fél óra késéssel megnézhették Michel Hazanavicius Le Redoutable/Redoubtable című filmjét a francia film megreformálójáról, Jean Luc-Godard-ról, és az ország és az ő életében is fordulópontot jelentő 1968-as évről.

A szombat esti incidens csak átmeneti fennakadást okozott, a Netflix és a fesztivál között már hetek óta dúló háború viszont arra késztette a fesztivált, hogy megváltoztassa szabályzatát. Ezek alapján 2018-tól már nem versenyezhet olyan alkotás, aminek a forgalmazói nem garantálnak francia mozibemutatót.

Cannes, 2017. május 21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!