Nagyvilág

2015.10.07. 09:43

Illegális bevándorlás - M1 - Eredményesnek tartják a bolgár-török határ közelében élők az ottani kerítést

Lesovo/Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Sikeresnek tartják a bolgár-török határ közelében élők az ottani kerítést - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója kedden a bulgáriai Lesovóból.

Lesovo/Budapest, 2015. október 6., kedd (MTI) - Sikeresnek tartják a bolgár-török határ közelében élők az ottani kerítést - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója kedden a bulgáriai Lesovóból.A tudósítás szerint a bolgár-török határnál fekvő, alig hétszáz lakosú Lesovóba rendszeresen érkeztek bevándorlók a zöldhatáron át, amíg a szófiai kormány meg nem épített egy 33 kilométer hosszú, három méteres kerítést tavaly.

Azóta a települést elkerülik a migránsok.

A falu alpolgármestere az M1-nek azt mondta, hogy a kerítésnek köszönhetően a határrendészet el tudja fogni a határsértőket, így a településen nincsenek bevándorlók.

A bolgár hatóságok az év végéig összesen 133 kilométernyi új határzárat akarnak megépíteni, az eddigi folytatásaként. A görög-török-bolgár hármas határ közelében fekvő bolgár Kapitan Andrejevo falu mellett is épül a zár, mert Törökország felől korábban nagyon sokan jöttek ott át illegálisan a zöldhatáron. A bolgár hatóságok szerint a kerítésnek az a célja, hogy a migránsokat a hivatalos határátkelőkhöz irányítsák.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!