Nagyvilág

2015.05.19. 09:44

Állást keres? Legyen hóhér Szaúd-Arábiában!

Ha hajlandó utazni és nem zavarja a vér, akkor épp most hirdették meg álmai állását. Nem, nem hentes, ez annál sokkal brutálisabb. 8 fő hóhér kerestetik MOST!

Ha hajlandó utazni és nem zavarja a vér, akkor épp most hirdették meg álmai állását. Nem, nem hentes, ez annál sokkal brutálisabb. 8 fő hóhér kerestetik MOST! Mivel egyre több a halálos ítélet az országban, a jelenlegi hóhérállomány nem bírja a melót, ezért 8 új munkavállaló alkalmazását tervezi Szaúd-Arábia. Az álláshirdetés szerint nincs szükség semmilyen szakképzettségre és a sikeresen pályázók halálos ítéleteket fognak végrehajtani. Bónuszként apróbb amputációkat is végrehajthat a kisebb bűnöket elkövető személyeken. Ami rossz hír, hogy a fizetés nem túl magas.

Szaúd -Arábia áll a harmadik helyen a tekintetben, hogy hol történik a legtöbb kivégzés (Kína és Irán előzi meg). Utána Irak és az USA következik. Az országban a kivégzés leggyakoribb módja a nyilvános lefejezés. A szám pedig folyamatosan emelkedik, tavaly 88 halálos ítélet született (az Amnesty International szerint 90), idén pedig már most 85-nél járnak és még csak május van. A legtöbb elítélt gyilkosságot követett el, de volt olyan is, aki droggal kereskedett. A bűnösöknek csak a fele volt szaúdi, a többi külföldi állampolgár. A hatóságok nem közölték, hogy miért emelkedett meg ennyire a kivégzések száma, de a diplomaták szerint az az indok, hogy sok új bírót neveztek ki, így gyorsabban haladnak az elmaradt ügyek tárgyalásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!