Nagyvilág

2015.03.15. 17:15

Ma 30 éves a világ legidősebb dotcom domainje

Hihetetlen, de a legkorábban bejegyzett dotcom domain a világon ma 30 éves lett és bár a funkciói nem igazán működnek, még a mai napig elérhető. A neve: symbolics.com.

Hihetetlen, de a legkorábban bejegyzett dotcom domain a világon ma 30 éves lett és bár a funkciói nem igazán működnek, még a mai napig elérhető. A neve: symbolics.com.A CNNMoney szerint a domaint egy Symbolics nevű cég jegyezte be 1985.03.15-én. A cég azzal vált híressé, hogy ők fejlesztették ki a Lisp számítógépes nyelvet, még részvénykibocsátásuk is volt. 1993-ban azonban csődöt jelentettek, most magánkézben van. 2009-ben a Symbolics eladta a domaint az XF.com Investments cégnek, az eladási ár nem ismert. A weboldaluk ezután átköltöztették a symbolics-dks.com alá.

Az XF.com Investment megtartotta a weboldalt és Aron Meystedt ügyvezető szerint néhány ezer látogatója van naponta attól függően, hogy hányan osztják meg a közösségi médiában. Bár egyszer azt nyilatkozta, hogy a weboldal hamarosan valódi funkciót kap, ami jobbá teszi az emberiséget, még a mai napig egy város képe fogadja a látogatókat. Úgy tűnik ez már nem is fog megváltozni és az ügyvezető határozottan kijelentette, hogy nem kívánnak megválni a történelmi jelelentőségű domaintől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!