Nagyvilág

2014.10.08. 11:36

„Otthagyom a sulit, hogy profi játékos legyek” - milliókat keresnek a kockák!

Nem focista, nem kajakos, nem úszó. Profi leszek a számítógépes játékokban. Dollármilliók pörögnek és a nézőszámok elképesztőek. Ismerje meg a legújabb profi sportágat.

Nem focista, nem kajakos, nem úszó. Profi leszek a számítógépes játékokban. Dollármilliók pörögnek és a nézőszámok elképesztőek. Ismerje meg a legújabb profi sportágat.

Robert Lee merész bejelentéssel sokkolta szüleit. Elvitte őket egy kínai étterembe és a vacsora alatt megtörtént a nagy kijelentés: „Apa, Anya, otthagyom a sulit és profi számítógépes játékos leszek. Lee nem kevés pénzt játszott össze. Három napot járt egy héten iskolába, a marad idejében pedig a játékát osztotta meg a Twitch-en (egy erre szakosodott portál). Úgy döntött, feladja a sulit és teljes munkaidőben tolja majd a játékokat. Így nyilatkozott: „a suli mindig ott lesz, ez a lehetőség pedig csak most van.

Most, három évvel később Lee egy profi játékos, a League of Legends tagja. Elég pénzt keres vele ahhoz, hogy kifizesse a lakása bérleti díját, ruházkodjon, egyen és még egy kis luxus is belefér. Ezeket persze mindazon felül, amikor a csapatával profi versenyeket vesz részt, ahol dollármilliós díjak vannak. A játék most már valóban egy karrierlehetőség, a tét pedig óriási. A 10 legjobb játékos 8,18 millió dollárt keresett különböző tornákon. Ezzel egyidejűleg a nézők száma is szépen növekedett. Tavaly a League of Legends döntőkét 32 millióan nézték! Az eseményt a 18,000 férőhelyen Staples Center-ben tartották Los Angeles-ben. A többiek pedig élőben követhették online.

A sportág már külön nevet is kapott: ESPORTS. A nagy díjak és a sok néző már szponzorok érdeklődését is felkeltette, többek között a Coca-Cola és az American Express is beszállt az üzletbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!