Nagyvilág

2014.05.24. 15:35

67. Cannes-i filmfesztivál - Rock koncertbe illő hangulat

Cannes - A fesztivál pontosan tudja, hogy a végéhez közeledve óhatatlanul is leszállóágba kerül a hangulat. Hogy ez mégse következzen be, idén a Tarantino bombát vetették be az utolsó előtti este.

Cannes - A fesztivál pontosan tudja, hogy a végéhez közeledve óhatatlanul is leszállóágba kerül a hangulat. Hogy ez mégse következzen be, idén a Tarantino bombát vetették be az utolsó előtti este. Miközben a magyarok Mundruczó Kornél győzelmét, Zsigmond Vilmos díját és Szőcs Petra Kivégzés című rövidfilmjének bemutatóját ünnepelték, a fesztivál palota előtti strandon elhelyezett hatalmas mozivászon előtt zsúfolásig megteltek a széksorok, de a környező strandszakaszon és az előtte húzódó sétányon sem lehetett volna egy gombostűt sem leejteni. Hatalmas tömeg gyűlt össze és igazi rock koncertre jellemző hangulat uralkodott a Ponyvaregény vetítésén. Tarantino filmje pontosan húsz évvel ezelőtt nyert Arany Pálmát Cannes-ban, ami azért is nagy szó, mert a fesztivál ritkán díjazza az amerikai alkotásokat. Az elmúlt húsz évben Tarantino mellett csak Michael Moore-nak és Terrence Malicknak sikerült hazavinni a fesztivál fődíját. A filmet Tarantino igazi ceremóniamesterhez méltóan vezette fel és a rajongók legnagyobb örömére elhozta magával Uma Thurmant és John Travoltát is. A vetítés közben a film több jelenetét is taps és éljenzés fogadta, sőt többen táncra is perdültek egy-egy jelenetnél. Ilyen bulis hangulatot és ekkora összesereglett tömeget Cannes sem sokat látott még, amiben kulcsszerepe volt a zseniális soundtracknek. A film zenéjével kapcsolatban Tarantino a vetítést megelőző sajtókonferencián elmondta, hogy nem használ kifejezetten a filmjéhez írott filmzenét és soha bízná senkire a zenék kiválogatását, mert senkiben nem bízik annyira, hogy rábízná a „film lelkét".

- Váró Kata Anna -

Cannes, 2014. május 24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!